Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-πολλά προβλήματα

Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-πολλά προβλήματα

Αίτημα κατατίθεται αρμοδίως ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το οδικό δίκτυο να έχει κλείσει σε πολλά σημεία.

Η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τη σφοδρή επί ώρες βροχόπτωση προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στην περιοχή του Αγρινίου.

Το μέγεθος των προβλημάτων ακόμη δεν έχει διαφανεί ωστόσο Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία είναι επι ποδός.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου καθώς νερά  πλημμύρισαν το οδόστρωμα .

Τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα νερά και σε άλλα σημεία όπως στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού αλλά και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού . Λιμνάζοντα ύδατα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και σε πολλά σημεία της πόλης.

Αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες  γίνονται από πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέματα, η Στράτος, Μεγάλη Χώρα και αλλού. Καταστροφές εκτεταμένες στην αγοτική οδοποιία.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία  ενώ  επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για την εκκένωση από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού-Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου στη Νέαπολη καθώς φούσκωσε χείμαρρος και  τα νερά έχουν αποκλείσει το σχολείο.

Σε λειτουργία  εξάλλου τίθεται ειδική τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αγρινίου όπου θα καταγράφονται  προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία.

Οι δημότες  μπορούν να καλούν στο 26413 -60442 μέχρι τις 10.00 μ.μ για την αναφορά ζημιών από την βροχόπτωση.

 


Φωτο από την επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου για την εκκένωση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στη Νεάπολη

Ο δρόμος έκλεισε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Αιτωλός

  Εσύ κοπελιά που βιντεοσκοπείς στο δεύτερο βίντεο, που είδες τα δυο μέτρα βάθος; Εκτός κι αν τα υπολογίζεις εις πλάτος. Μην πανικοβάλεστε….κάνει κακό. Αλλιώς ξαναπήγαινε στο Δημοτικό.

 2. Αρτέμης Μάτσας

  Όλα είναι καλά τρομάζετε τον κόσμο. Μόλις πέρασε ο Akis από Ερμίτσα με κανό του δήμου Αγρινίου και είπε στο ράδιο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Εγώ τον Άκη πιστεύω οχι εσάς.

 3. Giokovas

  Σωπάτε χωριανοί, εμφανίστηκε ο Φαρμάκης να ασχοληθεί με τον τόπο; Αιτωλοακαρνανία, 100 χρόνια πίσω και ο ένας χειρότερος απο τον άλλο! Ολοι τους εδώ και δεκαετίες και η Πελοπόννησος να καταπίνει ΟΛΗ την δυτική Ελλάδα.

 4. Γιάννης Γ

  Καλό είναι να μην κάνουν κάποιοι την τρίχα τριχιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.