Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Εκτεταμένη η λαθραλιεία στον Αμβρακικό κόλπο

Εκτεταμένη η λαθραλιεία στον Αμβρακικό κόλπο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης απάντησε στην Ερώτηση  των Βουλευτών  Γ. Στύλιου, Σ. Γιαννάκη και Κ. Καραγκούνη για την λαθραλιεία στον Αμβρακικό κόλπο. 

Το Υπουργείο απαντά σε έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σημειώνει ότι η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα του ελέγχου της παράνομης αλιείας, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην περιοχή εντός του Αμβρακικού κόλπου αλλά και στις ακτές του Ιονίου.

Λαμβάνει ακόμη υπόψη και τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες (δύσβατες περιοχές με πυκνή βλάστηση, μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της Λιμενικής Αρχής κ.λπ.).

Για την πάταξη δε της παράνομης αλιείας, κατά τα τελευταία έτη, στις περιπολίες συνδράμει και η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ενώ το Λιμεναρχείο Πρέβεζας δραστηριοποιείται πλέον με νέο πλωτό περιπολικό σκάφος.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους, κατά τα έτη από το 2015 έως και σήμερα, έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις για 492 παραβάσεις με ύψος προστίμου που ανέρχεται στο ποσό των 120.740€, ενώ έχουν κατασχεθεί 912 αλιευτικά εργαλεία και δίχτυα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Φορέα Αμβρακικού, με υπαλλήλους του οποίου συχνά διενεργεί ελέγχους για την πάταξη της λαθραλιείας.

Επίσης συνεργάζεται με τους Αλιευτικούς Συλλόγους Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, με τους οποίους κατά καιρούς διενεργούνται συσκέψεις για θέματα λαθραλιείας και για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.