Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Ελένη Μπέλλου στο Αγρίνιο: “Το ΚΚΕ θέλει μία κυβέρνηση που θα παίρνει αποφάσεις για τις ανάγκες των πολλών” (φωτο)

Η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου. Από την πλατεία Δημοκρατίας, η κυρία Μπέλλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, κάνοντας λόγο για “απατηλές υποσχέσεις” και για “δεξιά πολιτική ενός κόμματος ντυμένο με αριστερό μανδύα”. Η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο   όγκος των συγκεντρωμένων έφτασε στην πλατεία με την πορεία που ξεκίνησε από την προσυγκέντρωση. Με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Εμπρός λαέ, τώρα ΚΚΕ» πορεύονταν προς το χώρο της συγκέντρωσης. Εκεί τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, με αρκετούς από αυτούς, να κάνουν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ανέφερε ότι μετά τις εκλογές θα είναι εδώ τα προβλήματα, η ανασφάλεια, άρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ να βρίσκεται απέναντι σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή, μέσα και έξω από τη βουλή, με τις προτάσεις του, στους χώρους δουλειάς, παντού.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου τη ΚΕ του ΚΚΕ. Τόνισε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή όλοι δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, να μη χαθεί καμία ψήφος. Ανέφερε ότι “η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, πόσο μάλλον όταν τη Δευτέρα 8 Ιούλη το γιούρογκρουπ θα συνεδριάσει με θέμα την Ελλάδα, για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής”. Yποστήριξε πως “Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και η νέα κυβέρνηση, πιθανότατα της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί τα αριστερά του λόγια ήταν μανδύας για τη δεξιά πολιτική του. Η μόνη ψήφος που μετράει για το λαό, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ”.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ. Έκανε κάλεσμα στους συναδέλφους του, εν ενεργεία και απόστρατους, να κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί «πραγματικός πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όχι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ», είπε. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην επόμενη Βουλή, διεκδικούν ¨έδρες¨ 4 μνημο­νιακά κόμματα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ!». Γι’ αυτό η μόνη επιλογή είναι το ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. «Οι αγρότες ξέρουν ότι το ΚΚΕ ήταν δίπλα μας, στήριξε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών. Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που χτύπαγαν και χτυπάνε το εισόδημά μας και μας στέλνουν στα αγροτοδικεία όταν διεκδικούμε στα μπλόκα. Σε αυτές τις εκλογές σημασία έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, η δύναμή μας την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.