Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την 3η Δεκέμβρη: σημαντική ημέρα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση για την 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ. Η ανακοίνωση:

Η προσβασιμότητα και η ένταξή τους στην κοινωνία αποτελούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Ως μέλη της κοινωνίας, αν δεν μπορούμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα όσων πάσχουν είτε σωματικά, είτε ψυχικά και αν δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε θετικά ένα πράγμα να μη κάνουμε: «Μη βαθαίνουμε τις ρωγμές τους γιατί Σήμερα εγώ, ίσως Αύριο εσύ. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή!»

Δεν είναι ημέρα επετείου γιατί κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας έχει δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα όλες τις ημέρες του χρόνου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η 3η Δεκέμβρη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο πουαντιμετωπίζει τα άτομα μεκινητική αναπηρία και όχι μόνο.

Το μήνυμα είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία προϋποθέσεών για ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από όλους μας.

Η αποδοχή, η συμπεριφορά με αξιοπρέπεια , η προσβασιμότητα δείχνουν μία κοινωνία με πολιτισμό.

Εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ ρίχνουμε γέφυρες επικοινωνίας προσπαθώντας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης, στοχεύοντας στην αλληλεγγύη και την αποδοχή του διαφορετικού.

Για την Τ.Δ.Ε.

Η Πρόεδρος
Λαμπρινή Κολοβού

Η Γραμματέας
Θεοδώρα Τρομπούκη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.