Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Έληξε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου (φωτο)

Έληξε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου (φωτο)

ierotheos-kataskinosi

Την Δευτέρα, 16 Ιουλίου, τελείωσε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου.

Την Κυριακή, 15 Ιουλίου, οι κατασκηνώτριες με την καθοδήγηση της αρχηγού κ. Αναστασίας Πανταζοπούλου, Ιατρού στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, της Υπαρχηγού κ. Αικατερίνης Καρανικόλα, Φιλολόγου, και των Ομαδαρxισσών τους, οργάνωσαν μια πολύ όμορφη γιορτή, που περιελάμβανε τρία σκετς, με πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους, που πλαισιώνονταν από τραγούδια της κατασκήνωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος ιερέας της περιόδου αυτής, π. Θωμάς Βαμβίνης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της κατασκηνωτικής περιόδου, κατ’αρχήν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος με πολλές ενέργειές του κατόρθωσε να λάβη η κατασκήνωση την άδεια λειτουργίας, εκπληρώνοντας τις πολλές προϋποθέσεις που απαιτούν οι ισχύοντες σχετικοί νόμοι, την αρχηγό και τα στελέχη της κατασκήνωσης, τον Δήμο Ναυπακτίας (και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Κοτσανά) για την έμπρακτη συμπαράστασή τους σε τεχνικά θέματα, τα Πλαστικά Κοτρώνη για την ποικίλης μορφής συμπαράστασή τους, την μηχανικό κ. Παρασκευή Λαγαρού, για την μέριμνά της σε τεχνικά βελτιωτικά έργα που έγιναν στον χώρο της κατασκήνωσης και τον π. Πρόδρομο Ασημακόπουλο για την γενική μέριμνά του για την ετοιμασία του κατασκηνωτικού χώρου.

Η Αρχηγός στην συνέχεια έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου που έγινε στις δώδεκα περίπου μέρες της περιόδου, μιλώντας για το πρόγραμμα, την ψυχαγωγία, τα πνευματικά και τα άλλα θέματα πού αναπτύχθηκαν στις κατασκηνώτριες, δείχνοντας το πόσο πλούσιο ήταν το πρόγραμμα, γεμάτο με αφορμές καλών εμπειριών και γνώσεων.

Στην λήξη της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους συντελεστές της καλής λειτουργίας της κατασκηνωτικής περιόδου που έληγε και μίλησε για το όνομά της (“Ακαθαίρετοι Πύργοι”) το οποίο έδωσε όταν τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως, το νόημα και το μήνυμά του. Μεταξύ άλλων, είπε ότι την Κυριακή, 8 Ιουλίου, όταν επισκέφθηκε την κατασκήνωση και κάθισε μαζί με τις κατασκηνώτριες στο μεσημερινό τραπέζι τους, υποσχέθηκε να έλθη πάλι στην κατασκήνωση και να συζητήση με τις μεγαλύτερες κατασκηνώτριες θέματα που τις αποασχολούσαν. Λόγω όμως της απουσίας του στο Άγιον Όρος, δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, γι’ αυτό προέτρεψε να πραγματοποιηθή οπωσδήποτε μια μετακατασκηνωτική συνάντηση, ει δυνατόν πάλι στον χώρο της κατασκήνωσης, για να ανανεώσουν οι κατασκηνώτριες τις εμπειρίες που απέκτησαν, αλλά και να πραγματοποιήση και την υπόσχεσή του.

Στην γιορτή της κατασκήνωσης, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, ήταν παρόντες ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος, αρκετοί Ιερείς της περιοχής, μέλη των Συνδέσμων Αγάπης που βοηθούν στην λειτουργία της κατασκήνωσης και πολλοί γονείς που χάρηκαν τα παιδιά τους και εξέφρασαν με θερμά λόγια τις ευχαριστίες τους στους υπεύθυνους και στα στελέχη της κατασκήνωσης.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.