Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019

«Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»: από την περιοχή του Μεσολογγίου και όχι το Αγρίνιο η συντριπτική πλειοψηφία προμηθειών και προσλήψεων

ellinikes-alykes-agrinionews.gr Προ ημερών, επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία « Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» απέστειλε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου διαμαρτυρόμενος  για τις διαδικασίες ανάθεσης προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών, από πλευράς της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα του παραρτήματός της στην περιοχή Μεσολογγίου
Υποστήριζε πως επανειλημμένως η εταιρεία προβαίνει στην διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης» ή, στην περίπτωση που προκηρύσσει την συλλογή προσφορών, δεν προτιμά μεσολογγίτικες επιχειρήσεις, με σύνηθες το φαινόμενο να καταφεύγει σε επιχειρήσεις του Αγρινίου και άλλων γειτονικών πόλεων.
«Δικαιολογημένα, λοιπόν, γεννώνται αισθήματα οργής και αγανάκτησης στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι συντελείται μια απαράδεκτη, από κάθε άποψη, μεταχείριση των τοπικών επιχειρήσεων», ανέφερε η επιστολή θίγοντας και άλλα ζητήματα.
Σε αυτήν την επιστολή λοιπόν απάντησε ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.»Ν. Σ. Τσαραπατσάνης. Τα επιχειρήματα και οι αριθμοί που επικαλείται δεν επιβεβαιώνουν τα αναφερόμενα των εμπόρων του Μεσολογγίου. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τσατσαρώνη  στον Εμποροβιομηχανικό  Σύλλογο  Μεσολογγίου (δημοσιεύτηκε στο aixmi-news.gr):

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την από 18 Οκτωβρίου 2017 επιστολή που απευθύνατε στην εταιρεία μας και η οποία έγινε αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση (23 Οκτωβρίου 2017) του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

Αν και μείναμε έκπληκτοι από την σπουδή σας να την δημοσιοποιήσετε αυθημερόν στα τοπικά ΜΜΕ πριν καν φτάσει στα γραφεία της εταιρείας μας και πριν βεβαίως λάβετε την όποια δική μας απάντηση, ας μας επιτραπεί σήμερα να καταθέσουμε στην κρίση σας τις απόψεις μας σε σχέση με το περιεχόμενό της.

Πριν απ’ όλα και με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμά σας να επιλέγετε ποικίλες μορφές υπεράσπισης των συμφερόντων όσων εκπροσωπείτε, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τόσο το επιθετικό ύφος της επιστολής όσο και την ευκολία με την οποία διατυπώνονται απαξιωτικοί για την εταιρεία μας χαρακτηρισμοί.

Σε σχέση τώρα με την ουσία των ισχυρισμών σας περί «απαράδεκτης» εκ μέρους μας «μεταχείρισης των τοπικών επιχειρήσεων» αυτοί (οι ισχυρισμοί) όχι μόνο δεν στοιχειοθετήθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο, αλλά είναι και εντελώς ανυπόστατοι.

Τα ότι οι σχετικές αναφορές σας είναι ξένες προς την πραγματικότητα, δεν θέλουμε να ερμηνευτεί ως ένας τυπικός δικός μας αντίλογος στις αναπόδεικτες αιτιάσεις σας.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνεται από τα συγκεκριμένα στοιχεία, που τηρούνται στην εμπορική βάση της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία:

  1. Οι προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών από επαγγελματίες του Δήμου σας για το 2016, που έγιναν είτε μέσω πρόχειρου διαγωνισμού είτε μέσω απευθείας ανάθεσης, ανήλθαν στο ύψος των 896,09 €ενώ για την ίδια περίοδο οι αντίστοιχες προμήθειες από την περιοχή του Αγρινίου ή άλλων γειτονικών πόλεων ανήλθαν στο ύψος των 32.702,80 €.
  2. Οι προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών από επαγγελματίες του Δήμου σας για το 2017 (μέχρι 12/10), που έγιναν με τις ως άνω διαδικασίες, ανήλθαν στο ύψος των 400,12 €ενώ την για την ίδια περίοδο εκείνες του Αγρινίου ή άλλων γειτονικών πόλεων ανήλθαν στο ύψος των 34.661,72€.

Παρενθετικά εδώ σημειώνουμε ότι η επίκλησή σας στην έννοια της ανταποδοτικότητας είναι απολύτως θεμιτή, αφού όμως συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι η εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί (και στο ζήτημα των προμηθειών) στη βάση ενός θεσμοθετημένου και δεσμευτικού πλαισίου.

Αναφορικά, επίσης, με την υπαινικτική σας προσέγγιση στο ζήτημα της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού, μάλλον δεν φροντίσατε να ενημερωθείτε ότι για το 2017 από τους 71 προσληφθέντες στις αλυκές Μεσολογγίου και Τουρλίδας οι 67 ήταν από τα διαμερίσματα του Δήμου σας και μόνο από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Σχετικά με τις αιχμές σας οικολογικού χαρακτήρα, επιτρέψτε μας να τις αφήσουμε προς στο παρόν ασχολίαστες, με την ελπίδα να έχετε ήδη κάνει δεύτερες (και καλύτερες) σκέψεις ως προς την ορθή και θεμελιωμένη προσέγγιση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος αλλά και ως προς τον χρόνο διατύπωσής τους.

Τέλος, παρακαλούμε θερμά να επανεκτιμήσετε πιο νηφάλια την λειτουργία μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, αφού προηγουμένως ζητήσετε πληρέστερη ενημέρωσή σας τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από κοινωνικούς φορείς, Νοσηλευτικά ιδρύματα, πολιτιστικές συλλογικότητες  και επαγγελματίες της περιοχής.

Προσβλέποντας σε μια τακτική και με όρους ευπρέπειας επικοινωνία μας, ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας, καθώς και για την φροντίδα σας να δημοσιοποιηθεί και η δική μας επιστολή στα τοπικά ΜΜΕ.

Με εκτίμηση,

Για την

«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.»

Ν. Σ. Τσαραπατσάνης

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΤΑΚΟΥΛΑΣ

    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ…ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ…ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΨΑΡΟΚΑΛΥΒΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΝΙΞΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  2. Στελλα

    Ναι να ερθουν οι πολιτισμενοι να μαθουν τροπους στους αξεστους βλαχους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.