Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εμφανίστηκε Λιθόκερος και στο Μεσολόγγι

Εμφανίστηκε Λιθόκερος και στο Μεσολόγγι

Ανησυχία προκάλεσε σε μια παρέα φοιτητών σήμερα το πρωί το περίεργο έντομο που εντοπίστηκε στο κέντρο του Μεσολογγίου και που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για Λιθόκερο.

Οι νεαροί έπιναν τον καφέ τους στο κέντρο της πόλης ότι είδαν το έντομο και μάλιστα το φωτογράφισαν καθώς είχαν ήδη διαβάσει ότι ο Λιθόκερος έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα και μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Λιθόκερος (Lethocerus Patruelis–Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία), τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψάρια και αμφίβια. Μπορεί να φτάσει σε μήκος ακόμη και τα 12 εκατοστά και μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει.

Το δάγκωμά του είναι ισχυρό και προκαλεί οξύ πόνο ακόμη και στον άνθρωπο. Θεωρείται πως είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη – τουλάχιστον.

Καταγραφές του εντόμου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή, στη Λαμία, στον Πλαταμώνα, στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αχαΐα όπου μάλιστα είχε δαγκώσει ένα 10χρονο αγόρι.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.