Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Η εμπειρία του εμβολιασμού για έναν Αγρινιώτη εκπαιδευτικό

Η εμπειρία του εμβολιασμού για έναν Αγρινιώτη εκπαιδευτικό

«Σήμερα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας στον κοινωνικό περίγυρο και στον εαυτό μου, εμβολιάστηκα με το εμβόλιο covid-19 στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.
Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος εν ενεργεία εκπαιδευτικός που εμβολιάζεται αφού, έχω υπερβεί λίγο την ηλικία των εξήντα ετών και υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα εννέα έτη», σχολιάζει ο Νικόλαος Δεληγιάννης, Δάσκαλος-Διευθυντής 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός του πρώτου εν ενεργεία εκπαιδευτικού»

Γράφει ο Νικόλαος Δεληγιάννης, Δάσκαλος-Διευθυντής 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊο, μια από τις μεγαλύτερες πανδημίες, με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλοί άνθρωποι, πολλοί να νοσήσουν και να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι συνέπειες της πρωτόγνωρης αυτής ασθένειας δεν ήταν μόνο οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η πανδημία προξένησε και συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα στην κοινωνία και την οικογένεια. Οι ψυχολογικές και οι κοινωνικές συνέπειες είναι τεράστιες όπως επίσης και τα οικονομικά προβλήματα με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.

Για τους μαθητές μας αυτή η περίοδος παρότι τα Ειδικά Σχολεία λειτουργούν κανονικά οι συνέπειες της κοινωνικής αποστέρησης και της έκπτωσης των κοινωνικών συναλλαγών είναι εμφανείς, όπως επίσης και οι συναισθηματικές τους δυσκολίες.

Η επιστήμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊο με ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση με φάρμακα και τα εμβόλια.

Σήμερα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας στον κοινωνικό περίγυρο και στον εαυτό μου, εμβολιάστηκα με το εμβόλιο covid-19 στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.
Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος εν ενεργεία εκπαιδευτικός που εμβολιάζεται αφού, έχω υπερβεί λίγο την ηλικία των εξήντα ετών και υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα εννέα έτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού και ιδιαίτερα το Διευθυντή κύριο Ιωάννη Αναγνωστόπουλο που συντονίζει το εμβολιαστικό κέντρο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.