Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εμπορική Συλλογική Κίνηση: «Η 1η Μαΐου είναι μια μέρα τεράστιας σημασίας»

Εμπορική Συλλογική Κίνηση: «Η 1η Μαΐου είναι μια μέρα τεράστιας σημασίας»

«Η 1η Μαΐου είναι μια μέρα τεράστιας σημασίας. Ακόμα και μια τέτοια μέρα όμως το Ενωμένο Εμπόριο δεν παρεκκλίνει χιλιοστό από την ατζέντα του κυβερνητικού συνδικαλισμού», υποστηρίζει η Εμπορική Συλλογική Κίνηση (παράταξη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου) στο μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά.

 Η 1η Μαΐου είναι μια μέρα τεράστιας σημασίας.

Είναι η μέρα που συνδέθηκε με ματωμένες εξεγέρσεις εργατών (Σικάγο 1886, Θεσσαλονίκη 1936) που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για το αυτονόητο: ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Είναι μια μέρα που ακόμα και οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής γνώριζαν τη σημασία της. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξαν την Πρωτομαγιά του 1944 να εκτελέσουν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τους 200 αντιστασιακούς. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τις ζωές που έχουν χαθεί από όσους δε σκύψαν το κεφάλι.

Γι΄αυτό το λόγο η 1η Μαΐου δεν είναι ποτέ Αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

Είναι μια μέρα που προτρέπεις τους συνανθρώπους σου σε σύμπτυξη δυνάμεων για πάλη και σύγκρουση με αυτούς που σε εκμεταλλεύονται διαχρονικά. Είναι η μέρα του χρόνου που φωνάζεις όσο πιο δυνατά μπορείς ως μικρός έμπορος, για εθνικό ανθρώπινο ωράριο και νομοθέτηση της Κυριακάτικης Αργίας ενάντια στα σχέδια των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων. Είναι η μέρα (όχι η μοναδική) που οφείλεις να είσαι στο δρόμο και να αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο.

Ακόμα και μια τέτοια μέρα όμως το Ενωμένο Εμπόριο δεν παρεκκλίνει χιλιοστό από την ατζέντα του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις 29/04/22 κοινοποίησε στον τοπικό τύπο ένα υποτιθέμενο μήνυμα για την Πρωτομαγιά από το Δ.Σ. του ΕΣΑ που οποιοσδήποτε και αν το διαβάσει μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι ουδεμία σχέση έχει με την εργατική Πρωτομαγιά, παρά μόνο στον τίτλο.

Βγάζει ανακοίνωση που αποτυπώνει μόνο τη δική τους άποψη. Φροντίζει να δώσει άλλοθι για όλα στη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναθεματίζοντας την κακοδαιμονία και τις συγκυρίες που μας έχουν φέρει σε αυτό το τέλμα. Στη συνέχεια εκλιπαρεί με το γνωστό του ύφος για δανεικά μέσω τραπεζών και αναρωτιέται για 100η φορά τα 2 τελευταία χρόνια αν θέλει η όχι η Κυβέρνηση τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Φυσικά και γνωρίζει το Ενωμένο Εμπόριο ότι δεν μας θέλει η Κυβέρνηση, αλλά ακόμα και στην επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, συνεχίζει ακάθεκτα να λειτουργεί ως Πολιορκητικός Κριός στα χέρια των εχθρών της πολύ μικρής επιχείρησης. Για αυτό και κάθε λουκέτο που μπαίνει σε μικρή επιχείρηση στο Αγρίνιο θα έχει και τη σφραγίδα του Ενωμένου  Εμπορίου.

Όποιος μικρός έμπορος νιώθει, οποίος αγωνιά, οποίος δεν έχει σηκώσει ακόμα τα χέρια ψηλά να παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. την Κυριακή 1η Μάη στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου. Δε θα αντικρύσει πλούσιους και εφοπλιστές, αλλά φίλους και συμπολίτες που στηρίζουν και τη δική του επιχείρηση.

Εμπορική Συλλογική Κίνηση

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.