Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Eμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: καταστροφική απόφαση-εκτός τόπου και χρόνου το click away

Eμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: καταστροφική απόφαση-εκτός τόπου και χρόνου το click away

«Η κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση καταστρέφει έναν ολόκληρο κλάδο της οικονομίας και συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τον εμπορικό κόσμο», υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για πωλήσεις με την μέθοδο του clickaway.

«Οι ειδικοί του Υγειονομικού χώρου γνωρίζουν και προτείνουν ό,τι ασφαλώς έχει σχέση με την υγεία και καλώς πράττουν, για το πώς όμως θα λειτουργήσει καλύτερα η αγορά ας ακούσουν επιτέλους και τους ανθρώπους της αγοράς», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Η ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός κόσμος της χώρας περίμενε έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσει κάτι από την καταστροφή πού έχει υποστεί με το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες λόγω της πανδημίας.

Η σημερινή απόφαση που ουσιαστικά εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα καταστήματα και την περίοδο των Χριστουγέννων, έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για πωλήσεις με την μέθοδο του clickaway είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, όσον αφορά τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Η απόφαση αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά τις μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες που δεν εκτελούνται από τις επιβαρυμένες ταχυμεταφορές. Ο συνωστισμός έξω από τις αλυσίδες και ο συγχρωτισμός των αποθηκάριων που θα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες που λειτουργεί και προσαρμόζεται αυτόματα. Ο νέος τρόπος που προτείνεται δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς υποδομή και μάλιστα σε έκτακτες συνθήκες σαν αυτές που ζούμε αυτή την περίοδο, στις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.
Οι ειδικοί του Υγειονομικού χώρου γνωρίζουν και προτείνουν ό,τι ασφαλώς έχει σχέση με την υγεία και καλώς πράττουν, για το πώς όμως θα λειτουργήσει καλύτερα η αγορά ας ακούσουν επιτέλους και τους ανθρώπους της αγοράς.

Η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά των συναδέλφων μας τους τελευταίους μήνες το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί ότι τα μικρά καταστήματα που έχουν μικρή και απολύτως ελεγχόμενη προσέλευση είναι εστία μετάδοσης του κορονωϊούενώ δεν είναι οι υπεραγορές τροφίμων ή οι ουρές έξω από τις τράπεζες.

Έχουμε δεχθεί να υπάρξει ακόμη και πιο αυστηρή προσέλευση στα καταστήματα αρκεί να λειτουργούν,άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει με τις τράπεζες και τις υπεραγορές τροφίμων επί τόσους μήνες ;

Ο Εμπορικός Κόσμος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο την σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης.
Είναι βέβαιο ότι αυτή θα συνεχίσει και θα ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από τις μεγάλες Επιχειρήσεις σε βάρος πάλι των μικρών .

Ο Εμπορικός Κόσμος ΑΠΑΙΤΕΙ έστω και τώρα η Κυβέρνηση να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την λειτουργία των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου τις γιορτές γιατί η καταστροφή θα είναι τεράστια, με αποτέλεσμα τα λουκέτα και η ανεργία να πολλαπλασιαστούν .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Πανος

  Ποιο μέτρο ακριβώς είναι “εκτός τόπου και χρόνου”; μα με ” click away” δεν λειτουργούν στα μουλωχτά τόσο καιρό κάποια “κλειστά” μαγαζιά της πόλης; όλοι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας απέξω, παίρνεις τηλέφωνο (μάλλον δεν προλαβαίνεις να πάρεις γιατί ο μαγαζάτορας ο “έξυπνος” είναι από μέσα και σε κρυφό κοιτάει από τις γρίλιες) και σου ανοίγει και σε βάζει μέσα να κάνεις τα ψώνια σου πριβε! Τι; πέσατε από τα σύννεφα;

 2. mhtsakos

  Τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια ρε?Τι click away σκεφτήκαν οι σωτήρες?Η ανοίγεις την αγορά κανονικά με κανόνες ή καθόλου.
  Χάσαμε και τον εκπρόσωπο των αρίστων στο σαιτ να μας πει τη γνώμη του.
  Έχει πλάκα να διορίστηκε πουθενά και να μη τα προλαβαίνει όλα.
  Πάντως ο μέγας πολιτικός Γρηγόρης Ψαριανός την καπάρωσε την θεσούλα.
  Αυτοί είναι που θα φέρναν νέα ήθη στην δημόσια διοίκηση.

 3. LIBERAL

  Εκτοσς τοπου και χρονου ειναι αυτοι που επι χρονια αισχροκξερδοντας δεν αφησαν στο μυαλο τους χωρο να σκεφθουν εναλλακτικους εξυπνους τροπους αναπτυξης των εργασιων τους περεταιρω……Ο Εμπορας με την πραγματικη ενοια ειναι ευφανταστος δημιουργικος και ανταποκρινεται εγκαιρα στις προκλησεις των καιρων…….Οσυνδικαλισμος και ο maximalismos δεν ανηκουν στο στγχρονο επιχειρην………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.