Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Δεν είναι επαρκή τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς»

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Δεν είναι επαρκή τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ) εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη στήριξη της αγοράς.

Τονίζει ότι δεν είναι επαρκή και πως “απαιτείται εδώ και τώρα να εξειδικευτούν, να επεκταθούν, να ληφθούν επιπρόσθετα και να καλύψουν άμεσα και αποτελεσματικά όλους τους μικρούς εμπόρους, τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑ αναφέρει τα εξής:

Σε συνθήκες «πολέμου» και μάλιστα με έναν εχθρό «αόρατο» απαιτούνται δραστικά μέτρα ΑΜΕΣΑ, επαρκή, τολμηρά και αποτελεσματικά.

Εν προκειμένου τα μέτρα που επιβάλλεται να λαμβάνονται ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να είναι προς δυο κατευθύνσεις.

Προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού αλλά σαφώς και προς την κατεύθυνση της στήριξης της κοινωνίας και της επούλωσης των πληγών και των παράπλευρων απωλειών που ήδη έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τους συναρμόδιους υπουργούς και αφορούσαν την στήριξη της αγοράς δεν είναι ΕΠΑΡΚΗ.

Απαιτείται εδώ και τώρα να εξειδικευτούν, να επεκταθούν, να ληφθούν επιπρόσθετα και να καλύψουν άμεσα και αποτελεσματικά όλους τους μικρούς εμπόρους, τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η ευθύνη του κράτους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να αφήνει ουσιαστικά απ’ έξω το μεγάλο πρόβλημα που είναι τα χρέη προς τις τράπεζες(δάνεια, επιταγές, πιστωτικές κάρτες, κλπ.) ούτε να μην λαμβάνει ουσιαστικά υπόψιν την ανάγκη μας για την ίδια την φυσική επιβίωσή μας και τον βιοπορισμό μας.

Αναμένουμε και θα επανέλθουμε…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.