Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιάστηκαν και ιδιώτες γιατροί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Εμβολιάστηκαν και ιδιώτες γιατροί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Εμβολιάστηκαν και ιδιώτες γιατροί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε χθες (11/1/2021) η πρώτη φάση εμβολιασμών που αφορούσε τους Υγειονομικούς στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Άνω Χώρας, Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αστακού και Μύτικα.

Υποστηρίζει εξάλλου πως μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας , Αρ. Τριβλή, εμβολιάστηκαν και οι πρώτοι 25 ιδιώτες ιατροί και οδοντίατροι, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πλήρη διάθεση των πρώτων 240 δόσεων εμβολιασμού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν οι απαραίτητες δόσεις εμβολίου – πρόκειται να προχωρήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών – και των λοιπών ιδιωτών γιατρών της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι οποίοι ανήκουν στους αντίστοιχους συλλόγους.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση, καταλήγει η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Παράλληλα προτάσεις κατέθεσε ο Πάνος Παπαδόπουλος για την βελτίωση οργάνωσης εμβολιασμών covid-19 στην νοσηλευτική μονάδα Μεσολογγίου. Αναφέρει

Η πρώτη φάση των εμβολιασμών (240 δόσεις) στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ‘’ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ’’ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την 11/1/2021, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

Σε αυτό υπήρξε μεγάλη συμβολή και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Αρ. Τριβλή, που με την συντονισμένη συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου, Νοσοκομείου, και 6ης ΥΠΕ εμβολιάστηκαν οι πρώτοι 25 ιδιώτες Ιατροί και οδοντίατροι.

Τα εμβολιαστικά όμως δεδομένα – σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον- δείχνουν ότι μόνο τα Νοσοκομεία Μεσολογγίου, Αγρινίου έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο σχεδιαζόμενος εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, η δεύτερη δόση των ήδη εμβολιασθέντων καθώς και των υπολοίπων ιατρών και οδοντιάτρων της ευρύτερης περιοχής, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος.

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου και με Βάση πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις ( Ν.4764/23,12,2020/Αριθμός τεύχος Α΄/256) απαιτούμε ΑΜΕΣΑ τα παρακάτω:

1. Ενίσχυση με γενικούς Γιατρούς από τα Κ.Υ Ναυπάκτου και Αιτωλικού, στην υποβοήθηση των εμβολιασμών εναλλάξ.

2. Υποστήριξη του φαρμακείου Μεσολογγίου από τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΠΥ, που στεγάζονται στο Νοσοκομείο.

3. Μετακίνηση των όποιων επισκεπτριών Υγείας που διορίστηκαν σε Κέντρα Υγείας – αλλά και όσων επισκεπτριών υπηρετούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – διότι δεν είναι δυνατόν δύο (2) μόνο επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου να σηκώσουν αυτό το βάρος, καθότι τα ανθρώπινα όρια αντοχής των σύντομα θα εξαντληθούν!

4. Επαναφορά των Νοσηλευτριών που είχαν μετακινηθεί κυρίως από τα Κ.Υ
Ναυπάκτου στο Νοσοκομείο και επανήλθαν στο Κ. Υγείας από 1.1.2021.Και εδώ μπορεί να εφαρμοσθεί η εναλλάξ μετακίνηση τους, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.
5. Πρόσληψη νέου επικουρικού προσωπικού κυρίως Νοσηλευτών-τριών (τρία άτομα) Π.Ε. Νοσηλευτικής, Τ.Ε Νοσηλευτικής, Δ.Ε Νοσηλευτικής.

Υποβάλλαμε ήδη σχετικό αίτημα καθώς και για πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού –καθαριστριών- Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων (3 άτομα) για τις ανάγκες των δύο (2) κλινικών covid-19.

Έχοντας την πεποίθηση ότι θα εισακουστούμε, ευελπιστούμε στην ενεργοποίηση των υπευθύνων ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τιτάνιο έργο που ξεκινάει για τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό του πληθυσμού της περιοχής μας.

Ο Αν. Διοικητής
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.