Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Εν αναμονή του αποτελέσματος του οικονομικού ελέγχου  και της γενικής συνέλευσης το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

«Υπάρχει κάποιο θέμα οικονομικής φύσεως στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Είναι σε εξέλιξη οικονομικός έλεγχος». Αυτή η πληροφορία-φήμη διακινήθηκε στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Ακολούθησαν και δημοσιεύματα που επέτειναν τη φημολογία μαζί με τις πληροφορίες περί απομάκρυνσης υπαλλήλων και «υπεξαίρεσης» τα οποία η διοίκηση επί της ουσίας δεν διέψευσε.

Ένα μήνα μετά, τέλος Αυγούστου, όλοι πλέον στην εταιρεία τελούν στην αναμονή του πορίσματος του ελέγχου στον οποίο προέβησαν οι Ορκωτοί Λογιστές. Τελούν ωστόσο και εν αναμονή της κρίσιμης γενικής συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο.

Πλέον εκεί αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και για το αν είναι βάσιμες οι νέες πληροφορίες που διακινούνται στην τοπική κοινωνία για διαφορετικού τύπου εμπλοκή υπαλλήλων. «Υπεξαίρεση», «διπλό μπλοκ», «ταμειακή διευκόλυνση» είναι λέξεις που διακινούνται στις φήμες ωστόσο ο έλεγχος και η ίδιοι οι διοικούντες θα δώσουν τις απαντήσεις και την ακριβή διάσταση των πραγμάτων. Άλλωστε είναι κρίσιμο να μην σπιλώνονται υπολήψεις ενώ πλέον γίνεται λόγος για «οικειοθελή αποχώρηση» δύο υπαλλήλων.

Όπως και να έχει η ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε. είναι μια εταιρεία με μακρά ιστορία, ένας πυλώνας της τοπικής οικονομίας με μεγάλη αναπτυξιακή συμβολή. Απασχολεί εξάλλου άμεσα και έμμεσα εκατοντάδες άτομα. Δεν παύει ωστόσο πρωτίστως να είναι μια ιδιωτική εταιρείας και όχι δημόσιος θεσμός αλλά έχει συνεργασίες με το δημόσιο (πχ. μαθητικά δρομολόγια) . Η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι ζητήματα που απασχολούν πρωτίστως τους μετόχους της αλλά είναι φυσικό και επόμενο και την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό το agrinionews.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. far

    Ναι είναι μια ιδιωτική Εταιρεία στεγνού μονοπωλιακού χαρακτήρα με πλήθος γεγονότων που την καθιστούν όχι και τόσο δημοφιλή. Ο μόνος τρόπος να ταξιδέψει κανείς σε αυτό το Νομό είναι αυτό το ΚΤΕΛ. Και ένας ποδηλάτης για να μεταφέρει το ποδηλατο του είναι έρμαιο των ορέξεων του κάθε αγενέστατου υπαλλήλου αυτού του ΚΤΕΛ. Αφήστε λοιπόν τα εγκόμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.