Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

«Εν ευθέτω χρόνω» η παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο της μελέτης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

rados

Η συγκοινωνιακή μελέτη σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού θα παρουσιαστεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.
Πρόκειται για τη μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών RACE και η οποία δωρίθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο, με πρωτοβουλία του Διευθύνοντα Εταίρου της Χρήστου Ράδου ως πράξης προσφοράς του στη γενέτειρα του, το Αγρίνιο.
Η κίνηση του έτυχε θερμής υποδοχής από τη δημοτική αρχή και η μελέτη παρουσιάστηκε ήδη στον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη. Το ζήτημα όμως έθιξαν στο δημοτικό συμβούλιο, προ ημερησίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Ρόκος και Στέλιος Μερμίγκης αναφέροντας πως έπρεπε να γίνει παρουσίαση της μελέτης στο Σώμα ώστε να υπάρχει καλύτερη πληροφόρηση και να κατατεθούν προτάσεις και ιδέες επί του ζητήματος. Να μην λαμβάνουν χώρα τέτοια ζητήματα «εν κρυπτώ» ζήτησε ο κ.Ρόκος ενώ ο κ.Μερμίγκης έκανε λόγο για άλλο ένα θέμα που αναδεικνύει την απαξίωση του συμβουλίου.
Ο κ. Ρόκος ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Χρήστο Ράδο, « τον συνάδελφο, συντοπίτη αλλά και συμμαθητή» του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας λοιπόν ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε πως η μελέτη εν ευθέτω χρόνο θα παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο ΤΕΕ ενώ έλαβε την ευκαιρία να πλέξει ακόμη μία φορά το εγκώμιο του κ.Ράδου χαρακτηρίζοντας τον «σπουδαίο Αγρινιώτη και παράδειγμα προς μίμηση». Επισήμανε πως με την προσφορά της μελέτης κερδήθηκε χρόνος δύο ετών για τις διαδικασίες.

dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (20)

dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (11)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.