Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ένα χρόνιο αίτημα της Αμφιλοχίας και της Β ΕΛΜΕ γίνεται πραγματικότητα!

galaktokomiaΈνα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας, του εμπορικού συλλόγου Αμφιλοχίας και της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας γίνεται πραγματικότητα!

Μόνο στη σφαίρα του παραλόγου μπορούν να αναζητηθούν οι αιτίες που ο Δήμος Αμφιλοχίας, με συγκριτικά πλεονεκτήματα μοναδικά στο πεδίο του γάλακτος και των παραγώγων του, δεν είχε ποτέ επιδιώξει τη λειτουργία σχετικού Δ.ΙΕΚ με βασική ειδικότητα « Γαλακτοκομίας και τυροκομίας». Τα εχέγγυα επιτυχίας του υπήρχαν και υπάρχουν γιατί ο Δήμος μας διαθέτει και την παράδοση και την τεχνογνωσία και, το σημαντικότερο, τη δυνατότητα άμεσης σύζευξης μεταξύ της εμπειρικής και θεωρητικής πλευράς της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όμως η μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής παράταξης Κίνηση Ενεργών Πολιτών  που έκανε ώριμο το αίτημα αυτό στην τοπική κοινωνία και με συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Παιδείας και την αμέριστη στήριξη του κ. Παυσανία Παπαγεωργίου Γ.Γ Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης έφτασε να εξασφαλίσει την υλοποίηση της πρότασης αυτής.
Μετά από επίπονες προσπάθειες της παράταξής μας , συνεχή αρθρογραφία και μεγάλη πολιτική πίεση το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, όπου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την λειτουργία του Δ.ΙΕΚ.

Έτσι με την εγκύκλιο της (30/3/2018) και με δημόσια ανάρτηση και την υπογραφή του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη  η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βιου Μάθησης προκηρύσσει στο Δήμο Αμφιλοχίας θέση Διευθυντή για το Δ.ΙΕΚ Αμφιλοχίας.

Ο επικεφαλής  της Κίνησης Ενεργών Πολιτών
Βαγγέλης Τσούκας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.