Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφές τα προβλήματα παραμένουν στο Ζευγαράκι

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφές τα προβλήματα παραμένουν στο Ζευγαράκι

Γενική συνέλευση σήμερα των κατοίκων που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Ένα σχεδόν χρόνο μετά τις καταστροφές της 2ας Δεκεμβρίου 2017 η κανονικότητα δεν έχει επανέλθει στο Ζευγαράκι. Το χωριό της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου μετράει ακόμη πληγές που δεν έχουν επουλωθεί με τη δυσαρέσκεια στους κατοίκους να είναι έντονη.
Σήμερα, με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και τις επόμενες ημέρες θα προβούν και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δήμο Αγρινίου και στην Περιφέρεια.
«Το χωριό είναι ακόμη και σήμερα αντιμέτωπο με μεγάλη επικινδυνότητα. Κακά τα ψέματα, δυο σταγόνες βροχή να ρίξει  πάλι το Ζευγαράκι θα πλημμυρίσει», λέει στο agrinionews.gr ανήσυχος κάτοικος.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται,  τρία ρέματα παραμένουν μπαζωμένα αλλά πρόβλημα υπάρχει σε όλα γιατί και ο καθαρισμός που έγινε μετά τη μεγάλη καταστροφή δεν ήταν επαρκής. Τα ρέματα στην Περιμετρική Οδό από κόμβο Συκιάς έως τη διασταύρωση Κερασοβου χρήζουν άμεσα καθαρισμού ενώ παραμένει βουλωμένη και η τάφρος από τη θέση Συκιά έως τα γεφύρια Αλάμπεη
«Από τους πρόποδες του βουνού πρέπει να ξεκινήσει η παρέμβαση στα μπαζωμένα ρέματα, με μπουλντόζα. Αυτό για την ακρίβεια έπρεπε να έχει ήδη γίνει», σημειώνει  κάτοικος του χωριού. Αναφέρει πάντως πως κάποια προβλήματα προκλήθηκαν εξαιτίας παλαιότερων τεχνικών λαθών. «Ας πούμε τα δύο ρέματα “πέφτουν” πάνω στο αποστραγγιστικό αυλάκι και διοχετεύονται στο κεντρικό ρέμα με κίνδυνο υπερχείλισης . Εκεί μιλάμε για κακή κατασκευή. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι απαραίτητες ενέργειες και οι καθαρισμοί έχουν πάει πολύ πίσω και στο Ζευγαράκι φοβόμαστε», λέει .
Μπαζωμένα ακόμη παραμένουν χωράφια κάποια από τα οποία δεν κατέστη δυνατό να καλλιεργηθούν ενώ μπάζα παραμένουν και σε δρόμους.
Η καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά- τεχνικά έργα προβληματίζει και το θέμα τέθηκε επί τάπητος στις συναντήσεις τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με την περιφερειακή από τις οποίες φέρεται να έγινε λόγος για καθυστέρηση πίστωσης των κονδυλίων από το κεντρικό κράτος. «Αν με ρωτάτε, τα 200000 ευρώ θα έπρεπε σε πρώτη φάση να δοθούν μόνο για το Ζευγαράκι με τη ζημιά που πάθαμε και όχι για τόσες περιοχές», σχολιάζει ο πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος αναφορικά με τη διαχείριση του εν λόγω ποσού που διατέθηκε αρχικά για τις εργασίες.
Αυτά και άλλα προβλήματα απασχόλησαν τη σημερινή συνέλευση όπου κάτοικοι πήραν το λόγο αποφασίζοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας ελπίζοντας πως οι αρμόδιοι δεν θα επιδείξουν άλλη ολιγωρία.

Οι φωτογραφίες από τη σημερινή γενική συνέλευση. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.