Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ένα σπίτι στο Αγρίνιο με πισίνα και οι δημόσιοι κατήγοροι του facebook

Ένα σπίτι στο Αγρίνιο με πισίνα και οι δημόσιοι κατήγοροι του facebook

Περιδιαβαίνοντας τα social media μπορείς να δεις τι “παίζει” σε όλο τον κόσμο κυρίως όμως να δεις τι συμβαίνει στον μικρόκοσμο όπου ζεις. Ο αλγόριθμος, βλέπεις, που σε συνδέει με τους υποτιθέμενους φίλους σου -και τους “φίλους” τους και μετά με τους “φίλους” των “φίλων” και τελειωμό δεν έχει-πολλές φορές είναι καταδικαστικός. Το Αγρίνιο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε αναγκάζει να δεις τι είναι αυτό το πράγμα που έχει χτιστεί γύρω σου που το λένε τοπική κοινωνία, πόσο αδηφάγο, αδιάκριτο και ζηλιάρικο μπορεί να γίνει. Στην πραγματικότητα μπορείς να δεις ότι, κατά βάθος, ό,τι και να υποστηρίζουν κάποιοι, είναι μεγάλος ο αριθμός που απολαμβάνει τον δημόσιο διασυρμό. Το παράξενο είναι ότι οι πολλοί αγνοούν και τον νόμο, ότι δεν μπορείς δηλαδή να λες ότι θες για τον άλλο, στην πραγματικότητα δεν μπορείς καν να εκθέσεις το μέρος που ζει ή τον τρόπο που ζει. Είναι δημόσιο το βήμα αλλά το δημόσιο δεν είναι αυτό που φαντάστηκες, δεν είναι μια άλλη αυλή που μαζευόταν κάποτε οι γριές στις γειτονιές και κουτσομπόλευαν τον κόσμο. Κι όμως κάμποσοι συμπολίτες μας αυτό θα ήθελαν.

Αφορμή για όσα έχουν γραφτεί πιο πάνω είναι μια ανάρτηση στο facebook για την οποία δεν μου επιτρέπεται(ευτυχώς) να αναφέρω ονόματα ή τοποθεσία. Φανταστείτε το σπίτι(για την ακρίβεια πρόκειται για σύμπλεγμα σπιτιών)ενός συμπολίτη μας, εδώ στο Αγρίνιο, το οποίο είναι εντυπωσιακό και έχει πισίνα. Κάποιος, άγνωστος, γράφει στο περίπου “ένα ωραίο σπίτι, μπράβο του”. Ε, δεν περνάει λίγη ώρα και αρχίζουν να γράφουν διάφοροι τι επάγγελμα νομίζουν ότι κάνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και πως έβγαλε τα λεφτά κλπ. Τα γνωστά επαγγέλματα που στην λαϊκή συνείδηση είναι υπεύθυνα για το χάλι μας συνοδεύουν τον αφορισμό “με τον σταυρό στο χέρι δεν κάνεις λεφτά”, κλπ, κλπ.

Ακολουθούν σχόλια που συμφωνούν και άλλα που διαφωνούν. Κάποιος λέει “πως κατηγορείτε έτσι κάποια επαγγέλματα” κάποιος άλλος αναρωτιέται αν αυτός με την πισίνα τα έχει στερήσει από κάποιον άλλο. Ευτυχώς δεν ανοίγει αυτή η κουβέντα γιατί θα διαβάζαμε τέρατα.

Εν κατακλείδι, αυτοί είμαστε, πρέπει να το παραδεχτούμε. Φθόνος σε συνδυασμό με ανάγκη για σχολιασμό των πάντων και κάτι ακόμη ίσως το χειρότερο: άφθονος χρόνος, λίγη απασχόληση, πολύ συχνά καθόλου παραγωγική. Σε αυτό το σημείο, το Αγρίνιο ως μια πρώην πόλη της παραγωγής που γέμισε μεταπράτες, ίσως να είναι σε πολύ δυσχερή θέση.

Πόσες φορές δεν έχουμε αποδομήσει εκείνο τον νόμο περί Τύπου που κατάντησε τις ειδήσεις αποστειρωμένες από την ουσία, από ονόματα, ιδιότητες κλπ. Όμως,φαίνεται πως ο νομοθέτης(μάλιστα, ένας πολύ ογκώδης νομοθέτης…)κάτι ήξερε περισσότερο. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι κανονισμοί στην δημόσια σφαίρα και στην δημοσίευση φανταστείτε τι θα γινόταν.

Εδώ τώρα, παρά τον αυστηρό κανονισμό, κι όμως εγκαλούνται τα ΜΜΕ γιατί δεν δείχνουν πρόσωπα, δεν λένε ονόματα συλληφθέντων, δεν λένε ποιος κατηγορείται για κάτι… Φαντάσου όλοι αυτοί να ήταν λυτοί να σχολιάζουν την προσωπική σου ζωή!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Μαγκιά του να έχει πισίνες και ότι γουστάρει… Αλίμονο από εσάς τους φτωχομπινεδες που θα ψοφησετε σαν της κατσαρίδες…

  2. Ανώνυμος

    ΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,ΕΣΥ ΔΗΛ.ΕΙΣΑΙ ΜΑΤΣΟ ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ?ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ,ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΥΛΗΔΩΝ !!!!!!!!! CHRISTOS

  3. Ανώνυμος

    Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.