Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Έναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων για υποψήφιους καταρτιζόμενους και στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Έναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων για υποψήφιους καταρτιζόμενους και στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Photo 20170826132240010
Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ).

Η υποβολή γίνεται στο σύστημα που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν υπόψη τους ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή 1/9/2017 και ώρα 14:00.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου, από την ερχόμενη Δευτέρα 28/8/2017, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι σπουδές διαρκούν 4 εξάμηνα (2 έτη) και επιπλέον ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, που μπορεί να πραγματοποιείται παράλληλα με το 2ο έτος σπουδών.

Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου, χωρίς κανένα περιορισμό στην ηλικία ή την Εθνικότητα.

Οι άνδρες που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, δικαιούνται αναβολή λόγω σπουδών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους αποτελεί απλά εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής σε κάποια ειδικότητα. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική στην παρούσα φάση, μιας και από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υπάρξουν σε κάθε ειδικότητα, θα αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ποιες ειδικότητες τελικά θα λειτουργήσουν σε κάθε ΔΙΕΚ.

Για να δοθεί έγκριση λειτουργίας μιας ειδικότητας θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί 15 αιτήσεις, ως ο ελάχιστος αριθμός ενδιαφερομένων.

Η τελική αίτηση εγγραφής και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών των σπουδαστών, θα γίνει σε επόμενη φάση, μετά το κλείσιμο του συστήματος και την έγκριση λειτουργίας των ειδικοτήτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.