Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Έναρξη των Ακαδημιών Στίβου της ΓEA

Έναρξη των Ακαδημιών Στίβου της ΓEA

dsc_1721

Ξεκίνησαν και φέτος οι ακαδημίες στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο κέντρο της πόλης με υπεύθυνη προπονήτρια την παλιά πρωταθλήτρια ,βαλκανιονίκη και μέλος της εθνικής ομάδας στίβου επι σειρά ετών  Ελένη Νικολοπούλου. Οι προπονήσεις διεξάγονται  στα Παπαστράτεια σχολεία (5ο δημοτικό,1ο γυμνάσιο) σε χωμάτινο στίβο 200μ  κάθε μέρα 5.00-6.00 μμ και μπορούν  να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.

Τα παιδιά μυούνται στον αθλητισμό μέσα από το αρχαιότερο και ομορφότερο άθλημα, τον στίβο.  Ανακαλύπτουν τις αξίες της άθλησης με ένα τρόπο  που χαρακτηρίζεται από το παιγνίδι και την περιπέτεια.

Τα κύρια οφέλη των παιδιών είναι η ισόρροπη σωματική και πνευματική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των κινητικών  και πνευματικών δεξιοτήτων. Κατά τη γύμναση τους, πρωταρχικός στόχος  είναι η διασκέδαση και η απόλαυση της άσκησης έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δια βίου αθλητική παιδεία και να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής. Παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να πειθαρχούν και να υπακούουν σε κανόνες.  Επίσης έρχονται σε επαφή με κοινωνικές αξίες και μαθαίνουν να σέβονται τα μέλη της ομάδας τους ,αναγνωρίζουν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες τους και ενισχύεται η αυτοπεποίθηση τους. Οι μικροί αθλητές  αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα και καλλιεργείται η ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.12790143_979972855424673_992144703_o dsc_1807

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.