Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Ένας Αγρινιώτης σε αγώνες του Spartan Race σε Γερμανία και Αυστρία (φωτο)

Την ικανοποίηση της συμμετοχής σε αγώνες του Spartan Race στο εξωτερικό είχε ένας Αγρινιώτης.

Ο λόγος για τον 37χρονο Ευθύμιο Παρδάλη, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Αγρινίου, που κατοικεί πλέον μόνιμα στη Γερμανία όπου και εργάζεται.

Το Spartan Race είναι η κορυφαία διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων. Περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος σε ανώμαλο δρόμο με διάφορα τεχνικά και φυσικά εμπόδια, άλλα πρέπει να τα περάσεις και άλλα να τα κουβαλήσεις, ακόμη και να κολυμπήσουν καλούνται οι συμμετέχοντες.

Είναι ο πρώτος αγώνας του είδους του που προσφέρει ατομική χρονομέτρηση, παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές τα δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε διαφορετικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Οι 3 κύριες διαδρομές των Αγώνων
Το Spartan Sprint βάζει στην άκρη την αντοχή και δοκιμάζει την ταχύτητα μέσα από 5 χιλιόμετρα και 20 εμπόδια. Αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για ένα αρχάριο αθλητή του Spartan Race και μία πολύ καλή δοκιμασία για ένα προχωρημένο αθλητή ενάντια στο χρόνο.

Το Spartan Super είναι ο ιδανικός συνδυασμός της καλής φυσικής αλλά και πνευματικής κατάστασης. Η απόσταση του είναι 13 χιλιόμετρα και έχει 25 εμπόδια.

Το Spartan Beast είναι ο πιο δύσκολος και πιο μεγάλος αγώνας από τους τρεις του Spartan Race με 21 χιλιόμετρα και 30 εμπόδια να σας χωρίζουν από την γραμμή του τερματισμού.

Ο Θύμιος Παρδάλης έτρεξε το Sprint στο Μόναχο της Γερμανίας με χρόνο 1:05:33, το Super το έτρεξε στο Σάνκτ Πόλτεν της Αυστρίας με χρόνο 2:08:44 και το Beast -που είναι το πιο δύσκολο- τέτρεξε στο Tirol επίσης της Αυστρίας σε υψόμετρο 2000μ των Άλπεων και σε θερμοκρασία -4 με χρόνο 5:57:58.

Έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος καθώς κέρδισε και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σπάρτης αν και λόγω υποχρεώσεων δεν θα μεταβεί εκεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.