Δευτέρα, Ιούλιος 15, 2019

Ένας ατιμώρητος «καθηγητής» κι ένα «δημόσιο» σύστημα με πελάτες

Για τον «καθηγητή» στις Σέρρες, ο οποίος  ζήταγε οικονομικά ή σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περνάει φοιτητές στα μαθήματά του, υπάρχουν πολλά που μπορεί να ειπωθούν. Κυρίως όμως πρέπει να θυμόμαστε δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι επί είκοσι χρόνια χιλιάδες φοιτητές και γονείς ήξεραν τι συνέβαινε, είχε φάει ξύλο, είχε αποδοκιμαστεί σε δημόσιο χώρο, του είχαν κάψει και το αμάξι. Κάποιος εξωτερικός αξιολογητής ,δε, από εκείνους που είχε βάλει η Διαμαντοπούλου και πολέμησαν τόσο σκληρά οι γνωστοί αγωνιστές, είχε φτιάξει ολόκληρη έκθεση με την  περίπτωσή του από το 2013, για όλα αυτά που τελικά μάθαμε το 2018!

Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι με 250 ευρώ το μάθημα και με 300.000 ευρώ που βρέθηκαν σε έναν λογαριασμό του πρέπει πάνω από χίλιοι φοιτητές να πλήρωσαν. Λάθος, όχι φοιτητές, κυρίως οι γονείς τους… Κι αν βάλουμε και τα κορίτσια που ενέδωσαν στην ομορφιά του(όποιος έχει δει φωτογραφίες του έχει χάσει πάσα ιδέα για το πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι νέες μας…), μιλάμε για χιλιάδες κόσμο που ήξερε! Κι όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτε γιατί ο κύριος εμπίπτει στο άβατο του Δημοσίου!

Για να δέσει το γλυκό, δε, μόλις μαθεύτηκαν τα καθέκαστα οι γνωστοί που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και θέλουν, πάνω από όλα, να χαϊδεύουν τα αυτιά των φοιτητών γιατί αυτοί είναι οι πελάτες τους, φρόντισαν να πάνε την κουβέντα αλλού. «Μην κατηγορείτε τα παιδιά που έδιναν λεφτά και σεξ στον καραγκιόζη, ούτε τους γονείς τους, είναι τα θύματα»! Πράγματι, αν μιλάμε για φοιτητές και φοιτήτριες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, ναι, κάπως έτσι είναι. Αλλά οι ευκατάστατες οικογένειες ή τα κακομαθημένα που αποφάσιζαν να περάσουν τα μαθήματα εύκολα και φυγόπονα;

Το δεύτερο θέμα είναι πως ο «καθηγητής» έστελνε τα «παιδιά» σε συγκεκριμένο φροντιστήριο, διότι εκεί είναι τα λεφτά. Διότι, αν δεν το μάθατε, στην Ελλάδα κάθε χρόνο δίνουμε πάνω από 1,6 δις στην παραπαιδεία ενώ πλέον είναι πολύ συνηθισμένα και τα φροντιστήρια στο… δημοτικό!

Συμπερασματικά λοιπόν, όποιος λέει «μα και μου» και δεν είναι σίγουρος ότι ο εν λόγω καθηγητής έπρεπε ήδη να έχει απολυθεί και να του έχουν ήδη ζητηθεί χρήματα πίσω, πολύ απλά, δεν είναι προοδευτικός. Αλλά είναι ένας ακόμη παραμυθατζής κρατιστής που θέλει την κοινωνία δέσμια των καλοπληρωμένων, «ονειροπόλων», επαγγελματιών «επαναστατών», όπως τους ήθελε ο Λένιν.

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. βανιας

    φταίνε οι κακομαθημενοι φοιτητές λοιπον που ο καθηγητης κοβει αράδα κοσμο στο μάθημά του, και του κάνουν χατίρια επειδή δεν έχουν αξιοπρέπεια. Το ακούσαμε και αυτό από τον αξιοκρατη ΓΣ και το τρολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.