Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Αληθινός Έλληνας!

Αληθινός Έλληνας!

Είναι ο Μέι Γιου Τσιν, είναι έξι χρονών, γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Αγρίνιο. Φέτος είπε να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου με παραδοσιακή ελληνική φορεσιά της εποχής και απίθανο παπουτσάκι από κάτω. Ο Μέι Γιου Τσιν, όπως βλέπετε, πολύ το χάρηκε και έκανε και το σήμα της νίκης με το χεράκι του, σημάδι ότι αν ξανατύχει κανένα ατύχημα θα τους πελεκήσει όσους κάνουν μαγκιές στην πατρίδα του.

Οι γονείς του Μέι Γιου Τσιν δεν το σκέφτηκαν πολύ, έχουν φίλους εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στο Αγρίνιο. Ανταποδίδουν την φιλοξενία από μια νέα πατρίδα με το να κάνουν τον μικρό κομμάτι της τοπικής και της εθνικής κουλτούρας, χωρίς προαπαιτούμενα και δεύτερες σκέψεις. Σίγουρα κάτι πήγε πολύ καλά με τον Μέι Γιου Τσιν, ίσως οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεται η οικογένειά του, ίσως η αγωγή του, ίσως το σχολείο του, ίσως όλα μαζί.

Σίγουρα θα μάθει και συνήθειες της πατρίδας των γονιών του, σίγουρα θα μάθει και την γλώσσα τους αλλά, όπως φαίνεται, μαθαίνει και πως να είναι Έλληνας. Η μητρική του κουλτούρα δεν είναι μικρότερης σημασίας αλλά σήμερα μετράει η γιορτή της Επανάστασης του 1821.

Γίνε κι εσύ σαν τον Μέι Γιου Τσιν, μπορείς…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Θεόδωρος

    Έλληνα γίνε κι εσύ πατριώτης αγάπησε την Ελλάδα όπως ο Μέι Γιου Τσιν. Οι Έλληνες μετανάστες δεν ξέχασαν την πατρίδα τους αλλά τιμούν και τη χώρα που τους φιλοξενεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.