Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Ένας-τουλάχιστον- πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας-τουλάχιστον- πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί και δύο!
Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αλώσει το ΚΙΝΑΛ-πρώην ΠΑΣΟΚ, να το αποψιλώσει από στελέχη και να απορροφήσει τους ψηφοφόρους του με σκοπό τη διαμόρφωση του κεντροαριστερού πόλου μιας και τον ριζοσπαστικό τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού. Αυτό είναι γνωστό σε όλους.
Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους νομούς που χαρακτηρίζεται εκλογικό-βαρόμετρο, στον οποίο η κεντροαριστερά διαχρονικά διατηρεί ποσοστά υψηλότερα του μέσου όρου της κάτι που επιβεβαιώθηκε ακόμη και το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου κατέγραψαν μεγαλύτερες δυνάμεις από τις πανελλαδικές .
Κατά συνέπεια η Αιτωλοακαρνανία έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προφανώς αυτοί ελήφθησαν υπόψη για την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραΐτη που διατηρεί ακόμη προσωποπαγή μηχανισμό. Η συμμετοχή του μάλιστα στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή.
Ως σίγουρη ωστόσο διακινείται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μια άλλη υποψηφιότητα πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας  . Ο λόγος για τον Χρίστο Κοκκινοβασίλη (που έκανε και υπουργός σε Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου). Η εξέλιξη αυτή όμως δεν προκαλεί έκπληξη. Κοκκινοβασίλης και ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τη συνεργασία στις εκλογές του 2015 όταν ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός συμμετείχε στην «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. «Οι διαδικασίες και η τακτική που ακολουθήθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συνεργασίας και ανάγκασαν την Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρει έγκαιρα όλους τους υποψηφίους της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθώ να παλεύω για τη δημιουργία ενός μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση», δήλωσε τότε ο κ. Κοκκινοβασίλης. Πλέον φαίνεται πως ωρίμασαν οι συνθήκες για τη συνεργασία κάτι πάντως που θα ξεκαθαρίσει προσεχώς.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Πανος

  Το κιναλ ζητημα να μπει βουλη , αρα χρησιμο θα ήταν να αγκαταλειφθει το πλοιο λενε καποιοι

 2. ΣΕΦΕΡΛΗΣ

  Μη διαλυθεί γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ παιδιά σ’ αυτή την ωραία σκηνή!!!!
  Μ’ αυτούς όλους ποντικαραίους που πηδάνε όλοι μαζί από τη μια βάρκα στην άλλη βάρκα για να σωθούν θα τούμπαρουν στο τέλος τη βάρκα της σωτηρ’ίαςς τους. Και οι άλλοι θα κάθονται να γελάνε…Δεν γίνονται ούτε στις κωμωδίες αυτά

 3. Ανώνυμος

  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΄΄ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ΄΄ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ-ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ-ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ-ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.