Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενδιαφέρον Αμερικάνων επενδυτών για το Πλατυγιάλι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας

1Τις διακινούμενες πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος περί επενδυτικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου που επισκέφτηκε τόσο τη ΝΑΒΙΠΕ όσο και το δημαρχείο Αστακού όπου είχε συνάντηση με τις τοπικές αρχές. Είχε την ευκαιρία να αποκτήσεις ο ίδιος εικόνα για τις εγκαταστάσεις εκφράζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις του.
Ο υπουργός βρέθηκε στο Ξηρόμερο με αφορμή την παρουσία του αύριο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας και στις συναντήσεις αποκάλυψε πως είναι σε εξέλιξη διεργασίες και επαφές με Αμερικάνους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το ιδιωτικό λιμάνι με σκοπό τις υπηρεσίες logistics. Οποιες αποφάσεις ληφθούν, ανέφερε, θα είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο γύρω από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Γίνεται μάλιστα λόγος για προχωρημένο ενδιαφέρον με ιδιαίτερη πιθανή την θετική κατάληξη εντός του έτους.
H είδηση αυτή είναι λογικό να αναπτερώσει τις προσδοκίες και τον “κοιμώμενο αναπτυξιακό γίγαντα” της Αιτωλοακαρνανίας για τον οποίο κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά επενδυτικά σενάρια (με εμπλοκή Αράβων, Κινέζων κλπ) αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν προχώρησε με το λιμάνι να ανήκει πλέον κατα κύριο λόγο σε Τράπεζες που ωστόσο επιθυμούν την πώληση του.
Παρόντα κατά τη σημερινή επίσκεψη του κ.Παπαδημητρίου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο Σταύρος Καραγκούνης κ.α. Στην αίθουσα του δημαρχείου παρέστησαν η δημοτική αρχή Ξηρομέρου και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ ακολούθησε και γεύμα σε ξενοδοχείο της περιοχής. Σημειωτέον πως ο κ.Παπαδημητρίου αναμένεται και την Τρίτη στο Μεσολόγγι.

6

34

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.