Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Ενδιαφέρον για την υιοθεσία των εγκαταλειμένων παιδιών στην Πάτρα

patra-endiaferon-gia-uiothesia-twn-egkataleimenwn-paidiwn.w_lΠολλά άτεκνα ζευγάρια και οικογένειες που διαμένουν στην Πάτρα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την υιοθεσία των παιδιών, ωστόσο, οι περισσότεροι προσφέρονται να φροντίσουν ένα ή δύο παιδιά καθώς το κόστος ανατροφής και των τεσσάρων είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thebest.gr, προτεραιότητα της εισαγγελίας της Πάτρας είναι να μην χωρίσει τα αδελφάκια.

Εισαγγελία της Πάτρας χειρίζεται με λεπτότητα την υπόθεση όσο τα παιδιά παραμένουν στο προστατευμένο περιβάλλον του Καραμανδανείου και προσπαθεί να βρεί την καλύτερη δυνατή  λυση στο μέτρο του νόμου για την «υιοθεσία» τους είτε από κάποιο ίδρυμα είτε από ανάδοχη οικογένεια.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από άτεκνα ζευγάρια κι από οικογένειες της Πάτρας που επιθυμούν την υιοθεσία των παιδιών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η Εισαγγελία δεν θέλει να χωρίσει τα αδέλφια. Οι περισσότεροι «ενδιαφερόμενοι» προσφέρονται να φροντίσουν ένα ή δυο παιδιά αλλά όχι περισσότερα μιας το κόστος της ανατροφής τεσσάρων παιδιών είναι μεγάλο.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί οι γονείς τους είναι παράνομα στη χώρα, τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο, δεν έχουν αναγνωριστεί επισήμως από τον πατέρα (γι αυτό έχει ζητηθεί εξέταση DNA) και είναι παιδιά εκτός γάμου.

Παράλληλα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το θέμα της αναδοχής γιατί έχει αιτηθεί ο πατέρας την επιμέλειά τους. Αυτό βέβαια φαντάζει στη δεδομένη χρονική στιγμή ως ένα απίθανο ενδεχόμενο αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί πέρα από τα τρια κοριτσάκια και το αγοράκι. Δεν μπορεί λένε από την Εισαγγελία ο πατέρας να θεωρηθεί ικανός για την επιμέλεια του αγοριού και όχι για τα κοριτσάκια. Συνεπώς οι αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA για να επιβεβαιωθεί κατ’ αρχήν ότι είναι όλα αδέλφια μεταξύ τους και στη συνέχεια να επιλεγεί η καταλληλότερη λύση για όλα τα παιδιά, με δεδομένη την πρόθεση των αρχών να μην τα χωρίσουν σε καμία περίπτωση.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.