Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση στο Αγρίνιο: «γραμματόσημα και αλληλογραφία 1940-1944»

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση στο Αγρίνιο: «γραμματόσημα και αλληλογραφία 1940-1944»

Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρίνιου (Φ.Ε.Α) που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου- και με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου -έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2019 παρουσίαση με θέμα «γραμματόσημα και αλληλογραφία 1940-1944».
Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Φ.Ε.Α. Ιωάννης Σκαρμούτσος . Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης έγινε αναφορά στις εκδόσεις γραμματοσήμων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου και στα χρόνια της κατοχής. Αναλύθηκε το ιστορικό των εκδόσεων και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η κάθε σειρά (ανύψωσης ηθικού, προπαγάνδας κλπ.).
Ειδική αναφορά έγινε στα γραμματόσημα της εθνικής αντίστασης που κυκλοφόρησε η διοίκηση του ΕΛ.ΑΣ για την απελευθέρωση του Αγρινίου στις 14/9/1944 από τη Γερμανική κατοχή.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκε από το προσωπικό αρχείο του κ. Ιωάννη Σκαρμούτσου λογοκριμένη αλληλογραφία Αιτωλοακαρνανίας (εμπορική, προσωπική, στρατιωτική) από ελληνικά – γερμανικά – ιταλικά γραφεία λογοκρισίας του νομού, της ταραγμένης αυτής περιόδου.
Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και έτυχε των ευμενών σχολίων των παρευρισκομένων.
Η Φ.Ε.Α καλεί τα μέλη της και λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις 2Δεκεμβρίου2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα υπάρξει νέα παρουσίαση θέματος φιλοτελικού ενδιαφέροντος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.