Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Energean: Μείωση χρήσης πόρων και αύξηση περιβαλλοντικών επενδύσεων, το στίγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Μητέρα Γη

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Μητέρα Γη, η οποία τιμάται σήμερα, 22 Απριλίου, έστειλε μέσω των λογαριασμών της στα social Media η Energean, εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που επιχειρεί στη Μεσόγειο και αποτελεί τη μοναδική παραγωγό υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Στο μήνυμά της η Energean επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι για την εταιρεία «κάθε ημέρα είναι ημέρα για τη Μητέρα Γη». Και στηρίζει αυτήν τη επισήμανση στην πολιτική της για συνεχή βελτίωση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, με τελικόστόχο την συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Energean χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το 2018 πέτυχε να μειώσει την εκπομπή ρύπων, την κατανάλωση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας καθώς και την χρήση θαλασσινού και πόσιμου νερού.

Επίσης, η Energean τονίζει ότι από το 2016 αυξάνει σταθερά τις δαπάνες της για την περιβαλλοντική μέριμνα.

Τη συγκεκριμένη πολιτική η Energean την εντάσσει στη γενικότερη στρατηγική της για υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, των Στόχων 6 (Καθαρό Νερό – Αποφυγή Σπατάλης Νερού), 7 (Ανεκτή Ενέργεια), 12 (Yπευθυνότητα στην Παραγωγική Διαδικασία) και 13 (Δράση για το κλίμα).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.