Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ενέργειες για τη μεταστέγαση Ειδικών Σχολείων στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου

Ενέργειες για τη μεταστέγαση Ειδικών Σχολείων στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου

παλαιο νοσοκομείο αγρινιουΗ Β’ ΕΛΜΕ στα πλαίσια της δράσης της, έχει από καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση προβλημάτων στέγασης των σχολείων. Τα προβλήματα είναι αρκετά και δυσεπίλυτα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και στην πρώτη φετινή συνάντηση της Β’ ΕΛΜΕ με τους Διευθυντές των σχολείων.
Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, αφορά τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται δεν επιτρέπει την ανεξάρτητη λειτουργία των δύο σχολείων, ενώ στο άμεσο μέλλον δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες τους.
Η Β’ ΕΛΜΕ για την επίλυση του θέματος απευθύνθηκε στην 6η ΥΠΕ για την παραχώρηση χώρων στο Παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μίλτο Ζαμπάρα. Ο κ. Ζαμπάρας τοποθετήθηκε θετικά ως προς το ζήτημα της παραχώρησης. Ανέφερε δε ότι η πρόταση είναι απολύτως συμβατή με τη στέγαση στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και από πλευράς Β’ ΕΛΜΕ τονίστηκε ότι η ύπαρξη της εν λόγω μονάδας σαφώς και εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των Ειδικών Σχολείων.
Στη συνέχεια, για την περαιτέρω εξέλιξη της πρότασης, υπήρξε σειρά συναντήσεων με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, την υπεύθυνη αντιδήμαρχο κ. Μαρία Σαλμά, τους Διευθυντές των σχολείων κ. Ηλία Γαλάνη για το ΕΕΕΚ και κ. Ανδρέα Φαναριώτη για το ΕΕΓΛ.
Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των κ. Παπαναστασίου, Ζαμπάρα, Γαλάνη, Φαναριώτη καθώς και αντιπροσωπείας της Β’ ΕΛΜΕ στο δημαρχείο Αγρινίου. Επιβεβαιώθηκε από όλους η σύμφωνη γνώμη για προσπάθεια υλοποίησης της πρότασης, αν και σίγουρα θα παρουσιαστούν τεχνικές δυσκολίες. Σε πρώτη φάση αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνει καταγραφή και αποτύπωση των υποψήφιων χώρων, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι όποιες μελέτες.
«Είμαστε σε αναμονή υλοποίησης των παραπάνω ενεργειών» αναφέρει η Β’ ΕΛΜΕ που δεσμεύεται να συνδράμει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, ώστε τα Ειδικά Σχολεία να αποκτήσουν μόνιμη, επαρκή και ανεξάρτητη στέγη. Επίσης, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους, καταβάλει προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα σχετίζονται με τη στέγαση των σχολείων της περιοχής μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.