Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ενημέρωση για την αξία των δασών και δεντροφύτευση από το Γυμνάσιο Κανδήλας

dentrofyteysiΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας στις 21-3-2016 και στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «η οικολογική αξία του δάσους και ο πολλαπλός ρόλος του στην ανάπτυξη της κοινωνίας» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπάτη Γεώργιο, το Γυμνάσιο Κανδήλας, με την αρωγή του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, οργάνωσε  εκδήλωση με σχετική παρουσίαση και εθελοντική δεντροφύτευση  στον αύλειο χώρο.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε  από τον Δασάρχη κ. Θεοχαρόπουλο Δημοσθένη, τον Δασολόγο κ. Γεωργούλα Γεώργιο, τον δασοφύλακα κ. Λεκατσά Παρασκευά και τα στελέχη κ. Σβολίμη Κωνσταντίνο και  Μπιστιντζάνο Λεωνίδα.

Κατά την  παρουσίαση έγινε προβολή βίντεο και διαφανειών από το υλικό του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, με θέμα τις ωφέλειες του δάσους για τον άνθρωπο καθώς και τη σημασία της σωστής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων. Ο μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ώστε να σχηματίσουν μια σφαιρική αντίληψη της σημασίας του δάσους και κατ’επέκταση της φύσης. Στο τέλος της παρουσίασης διανεμήθηκε έντυπο υλικό που συνοψίζει τα θέματα της παρουσίασης.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά κατά ομάδες και με τις οδηγίες των υπαλλήλων του δασαρχείου φύτευσαν πενήντα (50) δέντρα-θάμνους (Αγγελικές, Βραχυκοίτωνες, Δάφνες, Ιβίσκους, Κυδώνιαστρα, Κουτσουπιές, Σφένδαμους, Τούγιες), τα οποία μας παραχώρησε το φυτώριο του Δασαρχείου Αγρινίου.

To Γυμνάσιο Κανδήλας ευχαριστεί το Δασαρχείο Αμφιλοχίας για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση  της εκδήλωσης. “ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία για την υλοποίηση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.