Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Eνημέρωση σε αστυνομικούς για τη διαχείριση συμβάντων που εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά

Eνημέρωση σε αστυνομικούς για τη διαχείριση συμβάντων που εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά

Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα, ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο «Διαχείριση συμβάντων που εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, ο οποίος ανέλυσε στους αστυνομικούς ποια είναι τα επικίνδυνα υλικά που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε ένα συμβάν, πώς να τα αναγνωρίζουν και ποιες είναι οι ενδεικνυόμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν για την δική τους ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης, οι βοηθοί του, Αστυνομικοί Διευθυντές Ιωάννης Κυριακόπουλος και Ανδρέας Γκίζας, ενώ την παρακολούθησαν Διοικητές, Υποδιοικητές και αστυνομικό προσωπικό Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας της Δυτικής Ελλάδας.

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αποστολής της έχει αναπτύξει μια άριστη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, διότι δεν είναι διαφορετικά εφικτό – σε πολλές περιπτώσεις – να αντιμετωπίσουμε κινδύνους και καταστροφές που χρήζουν συνδυαστικής επέμβασης.
Με τις δύο τελευταίες λέξεις αναφέρομαι στον ρόλο και στον χαρακτήρα των δύο Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία πρέπει να επέμβουν άμεσα σε περιστατικά και να λειτουργήσουν συνεργατικά και συμπληρωματικά για να προστατέψουν το πιο πολύτιμο αγαθό – την ανθρώπινη ζωή.
…..Σε αυτό το πλαίσιο η Υπηρεσία μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, τη σημερινή διάλεξη με το ενδιαφέρον αντικείμενο Διαχείριση συμβάντων που εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αστυνομικό προσωπικό – κυρίως των Υπηρεσιών της πρώτης γραμμής – που είναι εξαιρετικά πιθανόν να εμπλακεί κάποια στιγμή σε ένα τέτοιο συμβάν, δίνοντας βάση στο περιεχόμενο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσει.»

Στο τέλος της παρουσίασης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας βράβευσε τον Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο για την προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία, μέσω της παρουσίασης αυτού του ενδιαφέροντος θέματος.

Υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενημέρωση τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων όσο και των πολιτών με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης και την παροχή – όσο το δυνατόν καλύτερων – υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.