Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημέρωση σε Θύρρειο και Μοναστηράκι για τα νεκρά όρνια

Από τον Φορέα Διαχείριση Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

ενημέρωση για όρνια1Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου την 27/06/2017 πραγματοποίησε με επιτυχία ενημέρωση σε Θύρρειο και Μοναστηράκι μετά και τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν με την ανεύρεση δύο όρνιων στην υπό ένταξη προστατευόμενης περιοχής στον Φ.Δ/Λ.Μ «Ακαρνανικά όρη». Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης ( Κασβίκης Γιάννης & Παλιός Νίκος) προχώρησαν σε ενδελεχή ενημέρωση προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους των περιοχών για την σπουδαιότητα και την αξία αυτού του σπάνιου είδους γεγονός που κατέστη σαφές από όλους.
Επίσης αναλύθηκε εκτεταμένα η απαγορευμένη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αλλά και οι ποινικές κυρώσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτή, όπου το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αρκετό και με κοινό συμπέρασμα στο τέλος ότι πρέπει να σταματήσει οριστικά η εν λόγω λύση προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ο Φορέας εκφραστεί το Δασαρχείο Αμφιλοχίας (κ. Φερεντίνο Θύμιο) που σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων (κ. Παλούκης και κ. Τραυλοστάθης) επιμελήθηκαν της όλης διοργάνωσης αλλά και κατέγραψαν προβλήματα περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τις δραστηριότητές τους ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες επόμενες ενέργειες.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους κατοίκους που παρευρέθηκαν σε αυτή την επίσκεψη και τονίζει πως θα είναι σε στενή συνεργασία με τις γύρω αρμόδιες υπηρεσίες και θα είναι στην διάθεσή τους όποτε του ζητηθεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.