Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών για τη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό ζητά το τοπικό ΤΕΕ

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως στο ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό επικρατεί στασιμότητα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ με επιστολή του στον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή  ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς και για τις ενέργειες του υπουργείου σχετικά με την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων μελετών, μετά και την αποδοχή της δωρεάς μελέτης του Χρήστου Ράδου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμαρχο Αγρινίου και έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Όπως γνωρίζετε και σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών και συναντήσεων παραμένει ανοικτό το ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο όλων μας, υπουργείου , τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών, η αναγκαιότητα αυτού του έργου το οποίο θα συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφάλεια και ταχύτητα των μεταφορών αλλά κυρίως στην ανάπτυξη της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος καθώς αποτελεί, πέρα των άλλων και τμήμα της σύνδεσης του ανατολικού με τον δυτικό άξονα της χώρας.

Γνωρίζοντας και τη δική σας θετική θέση επί του θέματος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς και για τις ενέργειες του υπουργείου σχετικά με την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων μελετών, μετά και την αποδοχή της δωρεάς μελέτης του συναδέλφου Χρήστου Ράδου.

Με εκτίμηση

Για την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος Μπλέτσας Στυλιανός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.