Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ενημέρωση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για τη μαθητεία

Ενημέρωση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για τη μαθητεία

2o-epal-agriniou
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου γνωστοποιεί ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2017-18 και μήνα Οκτώβριο, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και το σχολείο σύμφωνα με την υπ. αριθ. Φ7/105705/Δ4/23-6-17 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει τμήματα Βοηθών Νοσηλευτών και Εφαρμογών Πληροφορικής.

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει:

1) «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
2) «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.

Επιπροσθέτως τονίζει ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ μαθητές και το συνολικό ημερομίσθιο ανέρχεται στα 17,12 Ευρώ. Η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα και το καθαρά εισπραττόμενο ποσό από τον μαθητή είναι 16,84 Ευρώ.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.

Άμεσα θα κοινοποιηθεί πρόσκληση για τους αποφοίτους των τμημάτων Βοηθών Νοσηλευτών και Εφαρμογών Πληροφορικής, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο θεσμό της μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 2ου ΕΠΑΛ:
http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.