Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημερώθηκαν για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

P1050866H Toπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωση της:

Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η προσβασιμότητα και η ένταξή τους στην κοινωνία αποτελούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α.
Ως μέλη της κοινωνίας στην οποία ανήκουμε πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα όσων πάσχουν είτε σωματικά είτε ψυχικά, ώστε να έχουν ίση συμμετοχή στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και δημιουργία προϋποθέσεων για ισότιμη αντιμετώπιση από όλους μας.
Εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ ρίχνουμε γέφυρες επικοινωνίας προσπαθώντας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης, στοχεύοντας στην αλληλεγγύη και στην αποδοχή του διαφορετικού.
Στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης από 27/11/2017 έως 03/02/2017 επισκέφτηκαν το κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ:
Στις 28/11/2017 το Νηπιαγωγείο «Μαγικός Αυλός» με υπεύθυνη την κ. Κολοβού Βίκυ και 80 μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Χατζηγεωργίου.
Στις 29/11/2017 το 23ο Νηπιαγωγείο με υπεύθυνη την κ. Στυλιανού Αντωνία
Στις 30/11/2017 το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου με υπεύθυνη την κ. Ζεϊκου, το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου τμήμα διατροφολογίας με υπεύθυνη την κ. Λυμπέρη –Γκρίζη και το Γυμνάσιο Νεοχωρίου με υπεύθυνη την κ. Αντζουλάτου Ελένη.
Οι μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι μας ενημερώθηκαν για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση σε σχέση με τη διαφορετικότητα και το σκληρό αγώνα που διεξάγουν στη ζωή τους τα παιδιά με αναπηρίες.
Τέλος ξεναγήθηκαν στους σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους αποθεραπείας και εκπαίδευσης. Γνώρισαν τα παιδιά της πρώιμης παρέμβασης τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί τους.
Συγχαίρουμε τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές για την πρωτοβουλία τους αυτή, που διαμορφώνει ευαίσθητους και συνειδητοποιημένους αυριανούς πολίτες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.