Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Αιτωλοακαρνανίας ο περιφερειάρχης

Ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Αιτωλοακαρνανίας ο περιφερειάρχης

Τα τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Αιτωλοακαρνανίας έθεσε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) Απόστολος Λεμονιάς.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη 26/11/2018, τέθηκε επί τάπητος η λειτουργία των Μονάδων και μελλοντική αξιοποίηση τους από το ΥΠΕΘΑ, η εμπλοκή των Μονάδων και του προσωπικού τους στην δημιουργία – λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών και η επιβάρυνση στρατιωτικών στις διελεύσεις από Διόδια προκειμένου να μεταβούν στις Μονάδες τους.
Σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα και δόθηκαν από πλευράς του κ. Φαρμάκη δεσμεύσεις ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την λειτουργία των Μονάδων και την επιβάρυνση των στρατιωτικών στα διόδια.
Επισήμανε πάντως ότι το θέμα της εμπλοκής των στρατιωτικών σε δομές φιλοξενίας είναι εκτός αρμοδιοτήτων Περιφέρειας.
Η ΕΣΠΕΑΙΤ τονίζει πως υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και νέες συναντήσεις ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.
Παράλληλα ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη για την άμεση υλοποίηση αυτής της συνάντησης, τον εποικοδομητικό διάλογο και την στήριξη στα προβλήματα μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.