Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ενημερώθηκε από τον Αγρινιώτη Διοικητή Νίκο Κατσακιώρη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Αλ. Τσίπρας

Ενημερώθηκε από τον Αγρινιώτη Διοικητή Νίκο Κατσακιώρη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Αλ. Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τα Γιάννενα, όπου περιοδεύει σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Eπισκέφτηκε μάλιστα αρχικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου τον υποδέχθηκε ο Αγρινιώτης Διοικητής Νίκος Κατσακιώρης.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε τόσο με την διοίκηση όσο κυρίως με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση και κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι αντιμετώπισε την πανδημία «με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια»

«Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ούτε σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπήρξε καμία προκήρυξη. Είχαμε μονάχα την ενίσχυση σε ότι αφορά σε επικουρικούς γιατρούς» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί το σημερινό  στελεχιακό δυναμικό να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες.

Κατά τη σύσκεψη με στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου και γιατρούς, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τον κίνδυνο που δημιουργεί η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου αλλά και το τεράστιο θέμα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ.

Εντόπισε πάντως την καλή οργάνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που διαθέτει 89  κλίνες covid και 8 ΜΕΘ covid.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.