Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημερωτικές επισκέψεις του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

episkepseis-forea-ygrotopoi (2)
Ενημερωτικές επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, αλλά και στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Πεζικού Μεσολογγίου πραγματοποίησαν στελέχη του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του φορέα:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 2 Φεβρουαρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την σημασία των υγροτόπων.

Το φετινό θέμα «Υγρότοποι για ένα βιώσιμο αστικό μέλλον» υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο τους για μια βιώσιμη αστικοποίηση. Η Γενική Γραμματέας της Συνθήκης Ραμσάρ Μάρθα Ρόχα Ουρέγο, αναδεικνύει με δήλωσή της, τη ζωτική σημασία των υγροτόπων που βρίσκονται σε αστικά κέντρα για τις ίδιες τις μεγαλουπόλεις, τους κατοίκους τους και το μικροκλίμα. Οι αστικοί υγρότοποι όταν διατηρούνται και χρησιμοποιούνται με βιώσιμο τρόπο, μπορούν να προσφέρουν στις πόλεις πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη και, γι’ αυτό, θα πρέπει να ενσωματωθούν στα σχέδια ανάπτυξης και διαχείρισης τους.

Για να δείτε την δήλωσή της Γενικής Γραμματέας της Συνθήκης Ραμσάρ, πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Fdcba5c-iEk

Στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού υπάρχουν 3 αστικά – ημιαστικά κέντρα (Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νεοχώρι – Κατοχή) καθώς και ένας σημαντικός αριθμός χωριών, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και επηρεάζονται από αυτές.

Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, στελέχη του Φ.Δ./Λ.Μ. επισκέφτηκαν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018, τα Δημοτικά Σχολεία Μάστρου και Δοκιμίου Αγρινίου αντίστοιχα, όπου αφού ενημέρωσαν τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, για τα είδη και την σημασία των υγροτόπων, έπαιξαν μαζί τους παιχνίδια κατανόησης των τύπων των υγροτοπικών συστημάτων και της σπουδαιότητας τους για τη φύση και τον άνθρωπο.

Επιπλέον, την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 στελέχη του Φορέα επισκέφτηκαν το 2/39 Συντάγμα Ευζώνων Πεζικού Μεσολογγίου. Οι οπλίτες ενημερώθηκαν στα πλαίσια της επιμόρφωσης – ενημέρωσης τους, για την σημασία των υγροτόπων και ιδιαίτερα αυτών του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού αλλά και για το έργο των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Στην συνέχεια ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ του Φ.Δ./Λ.Μ.

Στις 05 και 06 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα, ο συντονιστής του Φ.Δ./Λ.Μ κ. Σελιμάς Ιωάννης και έκανε παρέμβαση στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός», παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού κας Κονιόρδου Λυδίας και Τουρισμού κας Κουντουρά Έλενας, σχετικά με την προώθηση της πρότασης του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και του «Διαζώματος» για μια «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές της τρίτης τάξης του γυμνασίου Κατοχής θα συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων και γνώσεων των κ.κ. Κατσαράκη Ευσεβία (Μαθηματικός & Φυσικός ΕΑΕ) και Καρανίκα Μαλβίνα (Γεωλόγος MSc). Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση του Φορέα.

Ο Φ.Δ./Λ.Μ. προτίθεται να συνεχίσει την καλή συνεργασία του με τα σχολεία του νομού αλλά και το στρατόπεδο του Μεσολογγίου, για την συμμετοχή τους σε μελλοντικές περιβαλλοντικού χαρακτήρα δράσεις του, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

episkepseis-forea-ygrotopoi (1)

episkepseis-forea-ygrotopoi (3)

episkepseis-forea-ygrotopoi (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.