Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ο χάρτης και οι περιοχές προέλευσης της βραχυχρόνιας ενοικίασης στο Αγρίνιο.

Ο χάρτης και οι περιοχές προέλευσης της βραχυχρόνιας ενοικίασης στο Αγρίνιο.

Από ποιες χώρες έρχονται οι επισκέπτες

Η βραχυχρόνια ενοικίαση έχει εισβάλει για τα καλά στην οικονομία των ακινήτων.Πολλοί ενοικιαστές προτιμούν να ενοικιάσουν για λίγες μέρες  ένα σπίτι από το να έχουν τις σίγουρες παροχές ενός ξενοδοχείου.

Το οικονομικό αυτό φαινόμενο εμφανίζεται ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το Αγρίνιο και την περιοχή μας. Με μια σύντομη έρευνα που κάναμε στη γνωστή ιστοσελίδα ενοικίασης airbnb οι αντίστοιχες αγγελίες δεν υπερβαίνουν τις 20 σε όλο το Δήμο Αγρινίου. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στο Θέρμο. Βέβαια η φορολόγηση της βραχυχρόνιας διαμονής δεν πτόησε τους ιδιοκτήτες. Αντιθέτως στην περιοχή η βραχυχρόνια αυξήθηκε αμελητέα ( 20 έναντι 10 πέρυσι την ίδια εποχή).

Όσο για τις προτιμήσεις: Πέρα από την πόλη του Αγρινίου, υπάρχει προσφορά σε περιοχές γύρω από την Τριχωνίδα και κάποιες μεμονωμένες στην ορεινή Τριχωνίδα ( Άγιος Βλάσιος, Κόνισκα κ.α.).

Οι τιμές μέσα στην πόλη ανέρχονται από 20 έως 45 ευρώ την ημέρα.

Όσο για την προέλευση των επισκεπτών, βγάλαμε ένα μικρό συμπέρασμα στα σχόλια. Είδαμε σχόλια σε σπίτια ενοικίασης από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ουρουγουάη.

Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών που σχολίασαν ήταν από Ελλάδα: Κόρινθος, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Γενικώς η ροή προς τις προτιμήσεις της βραχυχρόνιας ενοικίασης δεν ήταν μεγάλη.

Τα σχόλια βέβαια για το Αγρίνιο και τη γύρω περιοχή εστιάζονταν στα πολλά καφέ μπαρ, το φαγητό και την ωραία για μπάνιο λίμνη Τριχωνίδα. Άλλωστε η πόλη δεν είναι δημοφιλής προορισμός και οι επισκέπτες μάλλον ήταν συνειδητοποιημένοι. Ίσως πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να γίνει κάποτε στο μέλλον…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.