Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ένοπλες Δυνάμεις: Μια ανάσα από συμφωνία 5 δισ. Ελλάδας – ΗΠΑ στα εξοπλιστικά

Ένοπλες Δυνάμεις: Μια ανάσα από συμφωνία 5 δισ. Ελλάδας – ΗΠΑ στα εξοπλιστικά

H συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα μαχητικά Ραφάλ και να θωρακίσει την άμυνα της χώρας.

Στα σκαριά είναι μεγάλη συμφωνία 5 δισ. μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ στα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Open, η συμφωνία αφορά την κατασκευή σε ελληνικά ναυπηγεία δύο υπερσύγχρονων φρεγατών υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών, την ενοικίαση – μέχρι να παραδοθούν οι δύο καινούριες φρεγάτες- δύο φρεγατών από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναλάβουν δράση και των εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει επικυρωθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας. Έτσι λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πίεζε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εδώ και καιρό και η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα μαχητικά Ραφάλ.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Λεφτα-οπλα-μμε

    Σε μια χώρα που ειχε πτωχεύσει πριν απο λίγα χρόνια,η ανικανότητα της κυβέρνησης έφερε ένα επιπλέον χρέος. 10δις από την Γαλλία και 5 δις από την Αμερική. Δεν έπεισε συμμάχους για βοήθεια στα ελληνοτουρκικά,ούτε καν για κυρώσεις στην Τουρκία. Λεφτά για παιδεία και σχολεία δεν το συζητάμε,δεν υπάρχουν. Ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο,από νομό σε νομό.Αξεχαστη η ατάκα υπουργού στα μέσα Σεπτεμβρίου “εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια στις ΜΕΘ”…βέβαια τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ έπιασαν τόπο. Η Πορτογαλία πήρε 100 Χιλ υπολογιστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από αίτημα. Οι δικοί μας δεν έκαναν τιποτα, και μετά μιλάνε για τηλεκπαιδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.