Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ – Τι συζητήθηκε

astynomiko-megaro-agriniou (3)

Στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην Αθήνα συμμετείχε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Διαβάστε αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ένωσης τα θέματα συζητήθηκαν:
Την 23-05-2018 αντιπροσωπεία της Ένωσής μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο μας ΚΩΣΤΑΚΗ Αντώνιο και τον Γενικό Γραμματέα ΛΑΧΑΝΑ Θεόδωρο συμμετείχε στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αθήνα.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσής μας την πρώτη ημέρα του συμβουλίου έθεσε τα πιο κάτω θέματα που απασχολούν την Ένωσή μας:
-Εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων. Γίνεται μνεία ότι οι ασθενείς μεταφέρονται με περιπολικά για αποστάσεις250 χιλιομέτρων και πάνω.
-Πάρεργα που απασχολείται συνεχώς το αστυνομικό προσωπικό (δικόγραφα- οικοδομές- πλειστηριασμοί κ.λ.π.).
-Στελέχωση-επάνδρωση των υπό ίδρυση νέων Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων από συναδέλφους εκτός της Δ.Α. Ακαρνανίας. Έγινε συζήτηση για από κοινού δράση με τις άλλες εμπλεκόμενες Ενώσεις (Άρτας-Αιτωλίας) όπου και εκεί ιδρύονται Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.
Από την Ομοσπονδία μας καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα των Ενώσεων, που τα πιο πολλά είναι κοινά, για την προώθησή τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία και την εξεύρεση λύσης.
Με ενέργειες της Ομοσπονδίας οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανέπτυξαν εφαρμογή μέσω POL που αναλύουν τις αναδρομικές κρατήσεις υπέρ κύριας σύνταξης και λοιπών ταμείων.
Η ανωτέρω εφαρμογή εμφανίζει το λεκτικό κράτησης (φορέας ασφάλισης-Ταμείο), το σύνολο των οφειλομένων αποδοχών από την αναδρομική εφαρμογή (01-01-2017) των νέων ασφαλιστικών διατάξεων, αλλά και του μισθολογίου, το ποσό της δόσης του μήνα που προβάλλεται αλλά και το υπολειπόμενο ποσό.
Την δεύτερη ημέρα του Γενικού Συμβουλίου παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειας που γίνονται από την πλευρά τους για λύση προβλημάτων σχετικά με τους δόκιμους αστυφύλακες, τα εκτός έδρας, το υλικό, τα κενά θέσεων που υπάρχουν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και πολλά άλλα τρέχοντα θέματα.
Από την πλευρά της Π.Ο.ΑΣ.Υ. τονίσθηκε ότι ο χρόνος υπομονής έχει φτάσει στο τέλος του και η μη λύση των προβλημάτων θα πάρει την απάντηση της μέσα από δυναμικούς αγώνες οι οποίοι θα ξεκινήσουν άμεσα.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.