Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην απεργία της 8ης Νοεμβρίου

Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην απεργία της 8ης Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας και  σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 4/10/2018  αποφάσισε   τη συμμετοχή στην  απεργία στις 8 Νοέμβρη.Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει  περιοδείες  σε χώρους δουλειάς , οικοδομές, εργοτάξια και σε γειτονιές  για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας.

Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν  την εργατική τάξη της χώρας μας για να σωθούν οι τράπεζες , οι βιομήχανοι , οι κατασκευαστές  και όλα αυτά  τα παράσιτα που θησαυρίζουν  από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Η « μεταμνημονιακή  εποχή»  και η επιστροφή  στην  κανονικότητα  φέρνει  νέα «ματωμένα»  πλεονάσματα,  σύμφωνα και με το προσχέδιο  του κρατικού προϋπολογισμού, γονατίζοντας  κι άλλο  τα φτωχά λαϊκά στρώματα . Οι εκατοντάδες  αντεργατικοί  αντιλαϊκοί νόμοι  που ψήφισαν οι κυβερνήσεις  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  που βαδίζουν πιστά στη γραμμή  της Ε.Ε. και του κεφαλαίου είναι  σε ισχύ  . Το «τέλος  των μνημονιακών νόμων»  όχι μόνο δε φέρνει  ανάκτηση  των απωλειών αλλά ενισχύει  κι άλλο την αντιλαϊκή επίθεση .

Για εμάς  η μόνη ανάπτυξη  που θα έρθει  είναι η ανάπτυξη  των χρεών στην εφορία , στο ρεύμα , στις τράπεζες, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας , της παιδείας κ.λ.π.

Με τον αγώνα  μας μπορούμε  να  επιβάλουμε  το δίκιο μας με σύνθημα  «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι των λίγων».

Συζητάμε , οργανώνουμε  τον αγώνα μας σε κάθε τόπο  δουλειάς , παίρνουμε μαζικά μέρος  στη Γενική Συνέλευση  του σωματείου μας  την Πέμπτη 1 Νοέμβρη  6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.) σύμφωνα με το πλαίσιο  της Ομοσπονδίας Οικοδόμων  Ελλάδας 7ωρο  – 5ήμερο- 35ωρο. Επαναφορά  των Σ.Σ.Ε. και του κατώτερου μισθού  στα 751 € για όλους . Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων   ενσήμων.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  και  όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης , αντιπλημμυρικής  και αντιπυρικής προστασίας.
  • Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και της φοροληστείας .

Καμιά εμπλοκή της χώρας  μας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς και πολέμους

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.