Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση καταγγέλλει “την επιχείρηση προώθησης στη βουλή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοσχέδιο με στόχο τον περιορισμό μέχρι και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων”. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου της περιοχής μας την επιχείρηση προώθησης στη βουλή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοσχέδιο με στόχο τον περιορισμό μέχρι και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι στην ουσία αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971 καθώς ορίζει στην πράξη την αστυνομία να κάνει κουμάντο πως θα γίνουν , που θα γίνουν και αν θα επιτρέψουν να γίνουν οι διαδηλώσεις.

Φτάνει στο σημείο μάλιστα να τιμωρεί με «ιδιώνυμο» , με φυλάκιση από 1 έως 2 χρόνια ακόμα και αυτούς που απλώς θα πάρουν μέρος σε μια διαδήλωση.
Τα μέτρα αυτού του νομοσχεδίου έρχονται από παλιά και στόχο έχουν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο « γύψο» , όπως έκανε η χούντα , για να μην ενοχλούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι του μεγάλου κεφαλαίου και τα αφεντικά τους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων.

Είναι σχέδια που εκπορεύονται από την Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ , το μεγάλο κεφάλαιο για να χτυπηθεί κάθε λαϊκή αντίδραση στα αντιλαϊκά τους σχέδια και στο σάπιο καπιταλιστικό τους σύστημα.

Όμως να είναι σίγουροι , κυβέρνηση και κεφάλαιο και όσα κόμματα βρίσκονται στην ίδια πολιτική : Τα μέτρα αυτά δε θα περάσουν , θα καταργηθούν στην πράξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.