Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Η Ένωση Στρατιωτικών στηρίζει το αίτημα για την παραχώρηση αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφος στο δήμο Αγρινίου

Η Ένωση Στρατιωτικών στηρίζει το αίτημα για την παραχώρηση αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφος στο δήμο Αγρινίου

Αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα παραχώρησης αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφος με στόχο την ανέγερση μνημείου όπου θα τιμάται η μνήμη των Αέρινων Ηρώων Eπισμηναγoύ (Ι) Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Για το θέμα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) αναφέρει σε ανακοίνωση:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε προσφάτως για την προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου και της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης ώστε να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποσυρθέν μαχητικό αεροσκάφος (Phantom F-4 ή RF-4) με στόχο την ανέγερση μνημείου όπου θα τιμάται η μνήμη των Αέρινων Ηρώων Eπισμηναγoύ (Ι) Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Εκφράζουμε την στήριξη μας στο συγκεκριμένο αίτημα που αποτελεί το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας προς όσους έδωσαν την ζωή τους για την προστασία της Πατρίδος. Η αρνητική απάντηση που έχει αποσταλεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, και για αυτό το ΥΠΕΘΑ οφείλει να επανεξετάσει το αίτημα με οδηγό την ανακατανομή ήδη αποσυρθέντων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται ως εκθέματα και δεν σχετίζονται με ανάλογες περιπτώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και δηλώνουμε παρών, σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε, ώστε να τιμηθούν όπως τους αξίζουν οι Ήρωες μας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.