Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Αγρινίου: 17η Νοέμβρη-ημέρα μνήμης και τιμής της αντιδιδακτορικής πάλης

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Αγρινίου: 17η Νοέμβρη-ημέρα μνήμης και τιμής της αντιδιδακτορικής πάλης

Το  Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων  Δήμου Αγρινίου αναφέρει τα ακόλουθα σε ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου:

17 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σταθμός της πάλης ενάντια στη δικτατορία  των συνταγματαρχών. Τα συνθήματα του τότε, το  «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έγιναν ο πόλος συσπείρωσης των φοιτητών και μαθητών στα Πανεπιστήμια, σχολεία, στους χώρους δουλειάς, μέχρι το εξωτερικό .  Μεγάλη η υποστήριξη του κόσμου που κινητοποιήθηκε τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις , συμβάλλοντας στον αγώνα για την πτώση της χούντας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου  διδάσκει ,  ενισχύει το δημοκρατικό πνεύμα και ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να ενεργούμε με σύννεση,  όπως δηλαδή αρμόζει στον εορτασμό του που πρωτίστως σκοπό έχει την αποδόση τιμών στη μνήμη , όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία του λόγου και των ιδεών.

Ο Αγώνας για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία , συνεχίζεται και σήμερα, μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες  που βιώνουμε όλοι μας , μαθητές και γονείς.  Είναι αγώνας για καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας , ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές , με σύγχρονες υποδομές – αίθουσες , εργαστήρια, χώρους άθλησης.

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ θα αποτελεί και στο μέλλον , το ορόσημο των διεκδικήσεων στην εκπαίδευση μέσα σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ανοιχτό σχολείο.

  • ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020

Το  Δ.Σ της Ε.Σ.Γ.Κ  Δήμου Αγρινίου

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.