Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Ένταση για ψήφισμα για το θέμα Ρουπακιά, Φιλαρμονική και απευθείας αναθέσεις

Ένταση για ψήφισμα για το θέμα Ρουπακιά, Φιλαρμονική και απευθείας αναθέσεις

DSCN1423Πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση να συζητηθεί ως κατεπείγον εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της αποφυλάκισης του Γ. Ρουπακιά και των καθυστερήσεων της δίκης της Χρυσής Αυγής και να υπάρξει σχετικά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε σήμερα στο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, δεν έκανε δεκτό το αίτημα, ως εκτός ημερήσιας διάτασης, αφού έπρεπε να αποχωρήσει τις 9 μ.μ και να συζητηθεί το μεγάλο θέμα του προσφυγικού. Ανέφερε σχετική απόφαση της ΠΕΔ. Ο κ. Αντωνάκος επέμεινε να συζητηθεί το θέμα έστω και αργότερα και ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο “για τακτική κάποιων να φέρουν τα θέματα εκτός ημερήσιας”. Τον λόγο τότε πήρε ο κ. Παπανικολάου, επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Αγρινίου, που τόνισε πως υπήρξε αίτημα της ΛΑ.Σ. για συζήτηση εκτός ημερησίας για το θέμα της ανεργίας στην περιοχή σε Συμβούλιο του ’15, το οποίο παραπέμφθηκε και έκτοτε δεν συζητήθηκε ποτέ.
Τελικά υπήρξε ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί ή όχι σήμερα το θέμα, με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής να ψηφίζει κατά της συζήτησης του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση και τις παρατάξεις “Ανυπότακτο Αγρίνιο” και “Λαϊκή Συσπείρωση” να ψηφίζουν υπέρ της συζήτησής του. Οι σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Μοσχολιού και του κ. Τραπεζιώτη ψήφισαν λευκό.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαναστασίου ζήτησε να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα που έφερε από προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” και αφορά στον νέο χώρο στέγασης της ΕΛΕΠΑΠ. Παράλληλα απάντησε για το θέμα της μη πληρωμής για το τελευταίο διάστημα μελών της Φιλαρμονικής ότι αυτό γίνεται γιατί έχει αλλάξει ο νόμος και δεν μπορούν οι δήμοι να πληρώνουν πλέον με απόδειξη δαπάνης, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να λυθεί μόνο κεντρικά όπως και ότι «αυτά συμβαίνουν όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν σε μια νύχτα την φιλοσοφία της αυτοδιοίκησης».
Αποφασίστηκε πάντως τα δύο νέα ειδικά σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ να μετονομαστούν σε “Μαρίας Δημάδη”.
Σε άλλο θέμα κ. Γκούντας απάντησε σε ερώτημα που τέθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τις απευθείας αναθέσεις και τους διαγωνισμούς από τον δήμο Αγρινίου. “Κάθε ανάθεση αναρτάται στο διαδίκτυο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν προσφορές. Κατά κανόνα η ανάθεση γίνεται σε εκείνον που θα κάνει την καλύτερη προσφορά. Συνήθων δίνονταν τρεις προσφορές και κυρίως από ανθρώπους της τοπικής αγοράς”, είπε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τις απευθείας αναθέσεις για το 2016, το 2015 και το 2014 μαζί με τα ποσά.
Ο δήμαρχος Αγρινίου πάντως, αρκετά ενοχλημένος από την διαδικασία τόνισε:«Εμείς θέλουμε διαφάνεια και έλεγχο. Σκοπός μας είναι να μειώνουμε τις δαπάνες και να παρέχουμε παράλληλα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες”. Ζήτησε παράλληλα να διαφυλάξουν οι παρατάξεις το Δημοτικό Συμβούλιο ως θεσμό και να ρωτούν απευθείας τους υπεύθυνους των υπηρεσιών που βρίσκονται κατά κανόνα στις συνεδριάσεις.

DSCN1422DSCN1420 DSCN1417 DSCN1415DSCN1411

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.