Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Ένταση σε επίσκεψη συνδικαλιστών σε ξενοδοχείο της Αιτωλοακαρνανίας

εργατικό κέντρο αγρινίουΑνακοίνωση των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας- Βόνιτσας και Αγρινίου και των «Σωματείων εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό».

Την Τρίτη 18 Ιούλη αντιπροσωπία των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας-Βόνιτσας και Αγρινίου και του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και στον Τουρισμό Λευκάδας- Βόνιτσας πραγματοποίησαν εξόρμηση στην τουριστική μονάδα «Βουνάκι» στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Τουρισμού στις 20 Ιούλη.
Οι άνθρωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν, με εκβιασμούς και απειλές, τους συνδικαλιστές να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους. Κάτω από την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών η προσπάθεια αυτή των ανθρώπων της εργοδοσίας «έπεσε στο κενό».
Η αντιπροσωπία συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, μίλησε μαζί τους για την αναγκαιότητα της πανελλαδικής απεργίας στον Τουρισμό στις 20 Ιούλη, τη στιγμή που κυβέρνηση και κεφάλαιο πλασάρουν τη βιτρίνα του ελληνικού Τουρισμού, της χλιδής και των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών κρύβοντας τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν πίσω από αυτή. Αυτές τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι με την τεράστια εντατικοποίηση που επιβαρύνει την υγεία τους, την ανασφάλεια, την κατάργηση επί της ουσίας των επιδομάτων ανεργίας στα εποχιακά επαγγέλματα κλπ. Επίσης, επισημάνθηκαν μια σειρά βασικά δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο δουλειάς και την ανάγκη να γίνουν υπόθεση συλλογικής διεκδίκησης από τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η αδιάλλακτη στάση απέναντι στην εργοδοσία είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων ενάντια στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.

19-07-2017

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.