Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Νέα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Νέα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Έντεκα νέα πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας βεβαίωσε χθες, Παρασκευή, η Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, κατεγράφησαν επτά πρόστιμα σε για παραβάσεις πεζών, τρία για παραβάσεις οδηγών και ένα για περίπτωση συνεπιβάτη οχήματος.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μετακινήσεις διεξάγονταν ελλείψει των απαραίτητων γραπτών ή ψηφιακών δικαιολογητικών και επιβλήθηκε το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζονται στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού με αμείωτη ένταση. Από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμερα 2-5-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.190 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας βεβαίωσε 1.137 παραβάσεις ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας 518 παραβάσεις, με το σύνολο των παραβάσεων στην Αιτωλοακαρνανία να ανέρχεται σε 1.655. Στην 1-5-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 44 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα για τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν δυο παραβάσεις και συνελήφθησαν δυο άτομα στην Ηλεία και στην Ακαρνανία.

“Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας” καταλήγουν οι αρχές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.