Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Έντονες αντιδράσεις για τις αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου- “η τοπική κοινωνία ζητά ενημέρωση”

Έντονες αντιδράσεις για τις αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου- “η τοπική κοινωνία ζητά ενημέρωση”

Κύμα οργής σηκώνεται για την αφωνία της 6ης ΥΠΕ αλλά και της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου αναφορικά με τις σοβαρές εξελίξεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου μέλη του προσωπικού εργάστηκαν  όντας θετικά στον κορωνοϊό μην γνωρίζοντας το ωστόσο καθώς το αποτέλεσμα των τεστ βγήκαν με έξι ημέρες καθυστέρηση.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Ιατρών Παναγιώτης Παπανικολάου κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» για το γεγονός πως για τεστ (μοριακά PCR) στο νοσοκομείο Αγρινίου που έγιναν στις 13/11 τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στις 19/11 με αποτέλεσμα πέντε υγειονομικοί (ασυμπτωματικοί) αυτές τις 6 μέρες να εργάζονταν κανονικά.

Την απουσία μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου θίγει-μεταξύ άλλων- σε ανάρτηση του ο εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα Στέλιος Μερμίγκης.

Παρατηρεί χαρακτηριστικά πως «από τον Μάρτιο που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος «τόλμησε» να προβεί σε μια δωρεά μοριακού αναλυτή PCR με ένα μεγάλο αριθμό τεστ στο νοσοκομείο μας αλλά αυτό δεν ευοδώθηκε ποτέ, έχουν περάσει κοντά στους 8 μήνες. Άραγε τι ακόμη περιμένουν οι ιθύνοντες να συμβεί επιπλέον, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την προμήθεια ενός τέτοιου αναλυτή με το συνοδό φυσικά εξοπλισμό του που θα μπορεί άμεσα να δίνει απαντήσεις και να διευθετούνται τα περιστατικά; Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα και κάθε καθυστέρηση στο θέμα αυτό ίσως αποβεί μοιραία».

Σημειώνει εξάλλου πως «η σιωπή, η αφωνία, η απουσία όλων εκείνων που εκ της θέσεως τους έπρεπε από την πρώτη στιγμή να σηκώσουνε το θέμα και να απαιτήσουν τα δέοντα θα αποτελεί ένα θλιβερό παράσημο για το υπόλοιπο του βίου τους».

Σε ανακοίνωση του εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμμαχία Πολιτών» Γιώργος Καραμητσόπουλος τονίζει πως «η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Αγρινίου είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται να υπάρξει άμεσα αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους, τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ».

«Είναι προφανές ότι, αν πράγματι αληθεύουν τα δημοσιεύματα,  πρόκειται για εγκληματική αμέλεια με ανυπολόγιστες συνέπειες για  τους κατοίκους του Δήμου μας.Το θέμα αυτό βεβαίως βγάζει ξανά στην επιφάνεια τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες όσων παίρνουν τις αποφάσεις, καθώς το Νοσοκομείο Αγρινίου που είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19 δεν διαθέτει δυστυχώς ακόμα μοριακό αναλυτή με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για τη διενέργεια των τεστ», σημειώνει.

Αυτό είναι το κλίμα στους υγειονομικούς με την ΥΠΕ ακόμη να μην απαντά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ο ΘΕΟΣ

  Όταν κάποιος είναι ύποπτος και έχει κάνει τεστ η έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο και έχει κάνει τεστ πρέπει να μένει εκτός υπηρεσίας μέχρι να ερθει η απάντηση από το τεστ.Αν για Χ λόγους αργήσει η απάντηση το ερώτημα είναι το εξής πίεσε κάποιος τους εργαζόμενους να δουλεύουν όντας ύποπτοι η μόνοι τους αυτοβούλως πήγαιναν στην δουλειά είτε στο νοσοκομείο είτε άλλου και δούλευαν κανονικά.Αυτο είναι το κυρίαρχο τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και οι αντιδράσεις να είναι σοβαρές όσο και οι καταστάσεις.

 2. Κρουστιάνος

  Στο έλεος του Θεού μας αφήνουν…
  Ποινικές ευθύνες τώρα.

 3. Ανώνυμος

  Ολοι ασχολουμαστε με τα προβληματα που εχει δημιουργησει και συνεχιζει να δημιουργει,στην κοινωνια μας ο κορονοιος και τα κομματοσκυλα γλειφουν τις πατουσες των αφεντικων τους

 4. Τάσος

  Φερέγγυος ο γιατρός Παπανικολάου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όταν δεν ασχολείται με τον συνδικαλισμό λέει στον κόσμο πόσο χρήσιμες θα ήταν πολλές Πηγάδες, προσβάλει και βρίζει όποιον θεωρεί εκείνος φασίστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.