Κυριακή, Ιανουάριος 20, 2019

Έντονη κακοκαιρία εκ νέου με βροχές στα νότια και χιόνια στα βόρεια

kakokairia Μετά το πέρασμα των έντονων βροχών και των τοπικών καταιγίδων στα δυτικά κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας, ένα νέο πιό έντονο κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και από τα δυτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές, τις καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά… και όχι μόνο!

Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου:

ellada-25-02-2018

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια , με τοπικές βροχές να σημειώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά άνω των 800 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με ένταση 4-5 μποφόρ κυρίως στα Δωδεκάνησα, στα κεντροβόρεια τμήματα του Αιγαίου, από ανατολικές – βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι.

Από αργά το μεσημέρι αναμένεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και στη συνέχεια σε όλη τη δυτική Ελλάδα, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι βροχές θα έχουν κατά τόπους μεγάλη ένταση και διάρκεια, πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους και θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στις μετακινήσεις και τυχόν εξωτερικές εργασίες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια με ένταση αρχικά με ένταση έως 5 Μποφώρ με σταδιακή ενίσχυση στα 7-8 και πιθανόν 9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα και στην ανατολική χώρα. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές – βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ και εδώ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 14 (στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως προς το εσωτερικό του διαμερίσματος), στη Θεσσαλία και βόρεια Στερεά από 2 έως 10 βαθμούς, στα κεντρονότια ηπειρωτικά από 5 έως 15 βαθμούς, στο κεντροβόρειο Αιγαίο από 4 έως 12 βαθμούς και στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι ελαφρώς υψηλότερες

ellada-26-02-2018

Για την Δευτέρα 26/02 προβλέπεται συνέχεια της έντονης κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας (δυτικές Κυκλάδες και δυτική Κρήτη αρχικά). Στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και έντονες χιονοπτώσεις αρχικά στα ημειορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Βόρειας και ανατολικής Θράκης. Στη συνέχεια οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε χαμηλότερο υψόμετρο σε περιοχές της Ηπείρου, της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θράκης και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης σε όλα τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας και θα είναι και εκεί έντονες.

Στην υπόλοιπη χώρα τώρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν όπως αναφέραμε παραπάνω και στις υπόλοιπες Κυκλάδες από το μεσημέρι και μετά, και μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ. Στα ανατολικά και συγκεκριμένα στο Μυρτώο, στις Κυκλάδες και το κεντροβόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ένταση 7-8 και τοπικά και 9 μποφόρ. Στην Χαλκιδική και το Θρακικό από ανατολικές – βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση και εκεί στα 7-8 πιθανόν 9 μποφόρ, ενώ στην δυτική Χαλκιδική πιθανόν να παρατηρηθούν και ριπαίοι άνεμοι άνω των 9 μποφόρ. Στη συνέχεια θα στραφούν παντού σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 5 βαθμούς με τπώση από το μεσημέρι, στα δυτικά από 5 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 νωρίς το πρωί με πτώση από το μεσημέρι και έπειτα λόγω των φαινομένων, στα κεντρονότια ηπειρωτικά από 9 έως 12 βαθμούς με πτώση από το απόγευμα, στο βόρειο Αιγαίο από 6 έως 9 βαθμούς με πτώση από το απόγευμα και στο υπόλοιπο Αιγαίο από 9 έως 13 βαθμούς με μικρή πτώση αργά τη νύχτα.

Επιμέλεια άρθρου: Akis Meteo + Stelios_F www.meteoclub.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.