Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Eντος των ημερών η πρώτη ένταξη έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Αγρίνιο

Eντος των ημερών η πρώτη ένταξη έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Αγρίνιο

WP_20160421_14_36_21_Pro«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την τοπική ανάπτυξη και να αναδείξουμε ένα άλλο όραμα για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , εισηγούμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,-που συνεδρίασε σήμερα- το θέμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 θα αντληθούν, για τις δύο δράσεις περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ, που αφορούν δράσεις για καταπολέμηση της φτώχειας και αναπτυξιακά έργα.
Αρμόδιες αρχές για την σύνταξη και υποβολή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) είναι οι Αστικές Αρχές Πατρών και Αγρινίου.
Τα στρατηγικά σχέδια των δύο Δήμων εγκρίθηκαν στις 27-01-2017 από την ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ. Ακολούθησε η έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης της εξειδίκευσης και των κριτηρίων επιλογής των δράσεων (οι οποίες περιλαμβάνονται στα στρατηγικά σχέδια). Παράλληλα ορίστηκαν οι αστικές αρχές Πάτρας και Αγρινίου ως Ενδιάμεσοι Φορείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020» για το στάδιο Β1 της αξιολόγησης των δράσεων που περιλαμβάνονται στις Στρατηγικές ΒΑΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται στις ΒΑΑ ανέρχεται στα 58.500.000,00 € για ΕΤΠΑ και 1.400.000,00 € για ΕΚΤ.
Το όραμα του Δήμου Αγρινίου αναδεικνύει το Αγρίνιο ως «Πράσινη», «Έξυπνη» και «Βιώσιμη» πόλη. Για την επίτευξη αυτού το οράματος το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου εστιάζει σε δύο Γενικούς Στόχους: Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και εξοπλισμός της πόλης και Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή
Και περιλαμβάνει δράσεις για τη δημιουργία «πράσινου» δακτυλίου περιμετρικά της πόλης και την αστική ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής της και τη λειτουργία της.
Στις 25-05-2017, η ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης για την ένταξη των πράξεων των Στρατηγικών ΒΑΑ στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στα πλαίσια της παραπάνω πρόσκλησης ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει την πρώτη αίτηση χρηματοδότησης για την πράξη της ΒΑΑ «Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης» με Π/Υ 4.800.00 €. Η πρόταση βρίσκεται σε αξιολόγηση και η ένταξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως 30-09-2017.
Πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση που θα υπάρξει από το round about στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου(κόμβος «Σπρίντερ»), μέχρι την Αερογέφυρα, το Νεκροταφείο και την όλη την περιοχή περιμετρικά του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.